Annonce
Middelfart

En virtuel hilsen fra børnehaven: - Vi savner dig og snakker om dig

- Hvilken strand er I taget til, spørger Birk på fire år, der har været hjemme i en måned nu. Han savner vennerne i Gelsted Børnehus, og blev rigtig glad for at se nogle af de voksne og små venner, han plejer at være tæt sammen med på sin stue. Foto: Mia Harm Madsen
Også de mindste lider afsavn ved enten at være hjemsendt eller at mangle nogle af vennerne i børnehaven. Det har man i Gelsted Børnehus løst ved at lave et virtuelt møderum, hvor nogle af de sociale abstinenser kan lindres lidt.
Annonce

Gelsted: Selv om man kun er fire år, kan man sagtens mærke, at alting er anderledes for tiden. Det ved man godt hos personalet i Gelsted Børnehus, og derfor tog man fredag morgen kontakt til de børn, der har været hjemme i længere tid.

Via et videolink kunne pædagogerne og de hjemsendte børn hilse på hinanden. En hilsen der skabte glæde i begge ender af forbindelsen.

- Vi påtænker at ringe til alle dem, der ikke har været her i lang tid. De børn, vi har i børnehaven, snakker om, at de savner de børn, der ikke er her lige nu, og så snakkede vi om, hvordan vi kunne få løst savnet til dem, fortæller Diana Barselajsen, der er pædagog i Gelsted Børnehus.

Pædagogerne har i første omgang taget kontakt til forældrene for at høre, om der var interesse for at blive ringet op af de små venner og personalet i børnehuset.

Det var et tiltrængt afbræk i en efterhånden triviel hverdag at få et videoopkald fra børnehaven. Foto: Mia Harm Madsen

- Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at savnet bliver større, hvis vi laver et videoopkald, siger Diana Barselajsen, der heller ikke vil være skyld i, at situationerne ude i hjemmene bliver endnu mere presset, end den allerede kan være, når man er hjemsendt og også har børnene hjemme.

- Efter opkaldene har børnene her på stuen snakket helt vildt om det. De har stadig snakket om, at de savner dem, der ikke er her, for de kan godt se, at der mangler nogen, fortæller hun.

Også vuggestuen i Gelsted Børnehus vil forsøge sig med at lave video-samtaler med de små, der er hjemme i denne tid.

Det var også en god anledning til at få snakket om nogle af de ting, man ellers ville have snakket om. For eksempel hvad man har fået i julegave. Her viser Birk sin nye snittekniv frem til de små venner, der befinder sig få kilometer væk, men som han ikke har set i mange uger. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce