Annonce
Nyborg

En vild naturoplevelse: Strandvænget begejstrer store og små

Naturlegepladsen Strandvænget byder på både sanselegeplads, en lille zoo, en børnevenlig badestrand, vild natur, moseområde og en smuk park med en masse gamle træer. Foto: Emilie Halberg
Naturlegepladsen Strandvænget er natur og leg for alle pengene. Gratis og fri for pølser og is og endda med panoramaudsigt over Storebælt. Måske det bedste ved Nyborg, lyder det fra både børn og voksne.

Nyborg: - Vil du hilse på kaninerne? lyder det på klingende norsk.

Den lille gut hviner af fryd og stavrer i stedet hen til den brune pony.

Man kan også hilse på gederne, papegøjerne, højlandskvæget, hønsene, påfuglene, ænderne og undulaterne. Naturlegepladsen Strandvænget i Nyborg er på én gang både en sanselegeplads, en lille zoo, en børnevenlig badestrand, vild natur, moseområde og en smuk park med en masse gamle træer.

Annonce


- Hvis man har en dag, hvor man keder sig lidt, så er det rart at tage herhen og nyde naturen. Og så er det gratis.

Özlem Celik, besøgende på Strandvænget


Özlem Celik og hendes familie, som kommer fra Odense, kan snildt bruge en hel dag på naturlegepladsen.

- Her er så dejligt og fredeligt. Man kan slet ikke finde sådan et sted i Odense. Det ligger både tæt ved vandet, og så er her alle de dyr og en rigtig god legeplads med en masse muligheder. Børnene vil ikke hjem, når først vi er her, siger hun.

Özlem Celik og familien kan nemt bruge flere timer på den fredelige legeplads. Foto: Emilie Halberg

Hun tilføjer, at det også er rart, at det ikke er overrendt af mennesker. Og hvis der kom lidt flere, ville der stadig være plads nok på det 16 hektar store område.

- Hvis man har en dag, hvor man keder sig lidt, så er det rart at tage herhen og nyde naturen. Og så er det gratis, siger Özlem Celik.

Grill og hygge

Naturlegepladsen ligger klinet op af Storebælt og en skøn kyststrækning. Heldigvis kan man ikke købe is, slik og pølser nogen steder i nærheden. Til gengæld kan man selv tænde op i bålhytten og grille, hvad man vil. Det nyder beboerne fra Bostedet Ryttervej ved Svendborg.

- Jeg synes, det er hyggeligt at være med herude, selv om det er lidt hårdt at rulle herhen i rullestolen. Det er også hyggeligt med alle dyrene, siger Camilla Bie Christensen.

Det eneste, der ikke er så godt, er toiletforholdene, hvis man er kørestolsbruger, tilføjer medarbejder på bostedet Ryttervej, Sebastian Winther. Men bortset fra det er det nemt nok at rulle ad stierne hen til legepladsen. Der er nemlig fire kilometer handicapvenlige stier i området.

- Mange af vores beboere er glade for at komme her. Så tænder vi op i bålhytten og griller pølser. Dyrene er også altid et hit, siger Sebastian Winther.

Annonce

Danmarks bedste legeplads

Naturlegepladsen blev i 2012 kåret som Danmarks bedste legeplads, og det virker da også som om, den stadig kan begejstre. Frederikke Aaskov på syv år er på legepladsen for første gang. Hun kan rigtig godt lide at være der og kan bruge meget tid på at fodre de små kaninunger med græs og gulerødder.

- Dyrene er søde. Især kaninerne, men også hestene, siger hun.

De voksne synes også at kunne sænke skuldrene og genoplade batterierne for en stund, for her fistrer børnene iltre og glade omkring i alle aldre og finder selv på underholdningen.

Familien Aaskov nyder de mange muligheder, legepladsen tilbyder. Foto: Emilie Halberg

- Her er rigtig fint. Det er en anderledes legeplads. Børnene er meget glade for det, siger Kristina Aaskov fra Gestelev.

På sanselegepladsen ses selv voksne mennesker le og grine og genopdage sanserne. Både børn og voksne klatrer på tagene, spiller på opfindsomme musikinstrumenter, leger jorden er giftig på træstubbene, balancerer på diverse opfindelser eller leger gemmeleg. Der er mange muligheder – også et par traditionelle fodboldmål eller en rundboldbane, om man vil.

Annonce

Det bedste ved Nyborg

Ask B. Havelund er otte år og sammen med sin bror, Lauge på fem, og sin bedstemor Merete Bennedbæk er de på besøg på legepladsen for tredje gang og husker madpakken, for de kan let bruge fire timer timer i området.

- Det er mit yndlingssted. Alle kaninerne er så nuttede. Jeg elsker at give dem mad, siger Ask Havelund.

Ask Havelund (tv.), og Lauge Havelund nyder at komme på legepladsen med deres bedstemor Merete Bennedbæk. Foto: Emilie Halberg

Merete Bennedbæk mener ligefrem, at det er det bedste sted i hele Nyborg.

- Her er pragtfuldt. Virkelig dejligt. Det er nummer et. Nummer to er hoppepuden ved havnen, men det her er det bedste ved Nyborg, siger hun.

Annonce
Assens For abonnenter

Mystikken breder sig, og ingen kan finde 'synderen': Ulovlig signalforstærker formentlig skyld i stort internet-svigt

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Markarbejde på en midsommernat: Stor lysende sprøjte i svampekrig i den stille fynske sommernat

Odense For abonnenter

Store lastbiler i små gader vækker oprør: Husene revner og hastigheden er for høj

Odense

Genbrugsbutik bøvler med tyveri og skrald: - Det er så godt som umuligt at dæmme op for

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

Langtfra alle børn bliver hørt i egne sager

Kerteminde

Katrines hest blev ramt af en lastbil: Nu efterlyser hun en dame i en hvid Aygo

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Fyn

Læserne er optimistiske: Danmark kan nå langt i EM

Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Kerteminde

Jutta udtræder af byrådet af helbredsmæssige årsager: - Jeg mister min bedre halvdel i politik

Annonce