Annonce
Kultur

En verdensstjerne vendte hjem: MØ synes det var 'mega-dejligt' at være tilbage på Mulernes Legatskole

MØ besøger sit gamle gymnasie i Odense, Mulernes Legatskole, og spiller en mindre koncert i forbindelse med skolens 300 års jubilæum. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mandag besøgte den internationale popstjerne MØ sit gamle gymnasium, Mulernes Legatskole i Odense, i anledning af skolens 300 års jubilæum. Verdensstjernen fortalte til Fyens Stiftstidende, at hun havde været nervøs inden sin optræden, som var den første i halvandet år.

Efter 13 år var den fynske superstjerne MØ mandag tilbage på Mulernes Legatskole i Odense, hvorfra hun blev student i 2008. På gymnasiet i Vollsmose gav hun elever og lærere en ekstraordinær start på ugen. Det skete med en overraskelseskoncert i anledning af skolens 300 års jubilæum.

Hovedpersoner var meget begejstret over at være tilbage.

- Det er mega surrealistisk – og så er det mega dejligt. Altså, jeg bliver meget nostalgisk af det, kan jeg mærke. Det var en rigtig god tid at gå her. Så det er dejligt, men også sådan lidt trist på den lækre måde. Sådan: "Åhh. Those were the times."

Annonce


- Det er mega surrealistisk – og så er det mega dejligt. Altså, jeg bliver meget nostalgisk af det, kan jeg mærke. Det var en rigtig god tid at gå her. Så det er dejligt, men også sådan lidt trist på den lækre måde. Sådan: "Åhh. Those were the times."

- MØ


Da Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen i 2008 blev student fra Mulernes Legatskole, kunne ingen forudse, at hun fem år senere ville få sit musikalske gennembrud under navnet MØ og starte en eksplosiv international karriere.

I 2015 udgav hun i samarbejde med Major Lazer mega-hittet "Lean On", der har over tre milliarder afspilninger på youtube, og er et af de mest afspillede numre i Spotifys katalog. Siden er det blevet til en lang række musikalske samarbejder, og hun har turneret konstant i ind- og udland. I hvert fald indtil corona-pandemien ramte verden.

Mange blandt publikum ærgrede sig nok over ikke at kunne danse med. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
På grund af coronaforbehold kunne 1.G'erne desværre være til stede på skolen under koncerten. 490 elever var der plads til i salen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
MØ havde ekstra lys og lyd med udefra og leverede et flot show. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Selvom MØ fortæller, at hun var nervøs, var det ikke til at se på scenen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen


Mandag vendte MØ så hjem og gav en overraskelseskoncert på sit gamle gymnasie, som hun ikke har besøgt, siden hun fik huen på.

- Jeg var simpelthen så nervøs inden. Der er jo noget tid siden, jeg har spillet. Og når man kommer tilbage på sin gamle skole, vil man gerne være sådan "Waaaah!" Så jeg havde mange nerver, fortæller MØ, og fortsætter:

- Men jeg synes det er rigtig dejligt, at det første show i så lang tid var her. Nu har jeg haft pause i halvandet år, og så er jeg pludselig tilbage her. Midt i alle de her minder og denne her tid, hvor jeg startede op. Det er på en eller anden måde lidt 'full circle'-agtigt.

Ned af memory lane

Efter 20 minutters koncert vandrede MØ rundt på skolen med sin gamle klassekammerat Casper Christoffersen, der siden gymnasietiden er blevet ansat som engelsk- og idrætslærer på skolen, og delte historier fra den gang i 3.A. Undervejs stoppede hun mange gange op og tog selfies med skolens elever.

MØ og hendes gamle klassekammerat Casper Christoffersen snakker om, hvor folk fra klassen er i dag. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
MØ efterlader sin underskrift og en kort hilsen på den bænk, det bærer hendes portræt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
MØ og holdet af gymnasieelever, der hjalp til med afviklingen af koncerten. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
490 elever er ved at fylde salen op, uden at vide, hvad der venter dem. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Kasper Bendixen underviser i mediefag, og står for den tekniske produktion og transmission til de elever, der ikke kan være til stede på skolen under MØs koncert. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce