Annonce
Erhverv

En verden af muligheder: Sensohive rykker ind i byggebranchen.

Umiddelbart er der lang vej fra gartnerierne til betonindustrien, men den grundlæggende ide - og teknologien bag - er stadig den samme. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Selv om der stadig er et stort potentiale for at bruge sensorerne i fødevaresektoren, så er det endnu større i betonindustrien.

Det begyndte med temperatur- og fugtighedsmålere til gartnerierne. Så blev det til klimaovervågning og dokumentation af egenkontrol i restaurations- og fødevarebranchen. Og senest er iværksætterne fra Sensohive begyndt at arbejde sig ind i betonindustrien. Det er et område med stort potentiale for den trådløse sensorteknologi, som virksomheden er eksperter i. For der er store besparelser at hente for industrien, og omsætningen inden for området vokser hele tiden. Dermed føjer iværksætterne endnu et ben til forretningen.

Gennem et samarbejde med virksomheden Esmiley, der blandt andet arbejder med fødevaresikkerhed og elektronisk kontrol af kølere og frysere, har Sensohive tidligere fundet en genvej ind i en stor men fragmenteret branche. Men selv om der stadig er et stort marked for sensorerne i restaurationsbranchen og fødevareindustrien, så har det ikke forhindret de tre stiftere i at finde nye attraktive forretningsområder.

- Vi kan ikke lade være med at udfordre os selv og tænke nyt. Men det er hele tiden en balance mellem at være åben og samtidig være fokuseret, og lige nu er det vores største udfordring, siger Casper Harløv, der er i fuld gang med at etablere en salgsorganisation.

Sensohive Technologies

Virksomheden er stiftet i begyndelsen 2015 af Casper Harlev, Tobias Ejersbo og Tim Larsen.De er alle tre ingeniører og mødte hinanden på SDU, hvor de foruden trådløse sensorer har koncentreret sig om dataoverførsel og lavenergiteknologi.

I begyndelsen satsede iværksætterne på gartnerierne, som hovedaftagere af virksomhedens sensorer.

Men de kunne også bruges til overvågning af køle- og fryseskabe i restauranter og industrikøkkener.

Nu har Sensohive fået en fod inden for i betonindustrien, der kan bruge de trådløse sensorer til at måle, hvornår et element er hærdet op.

Samme netværk

Men det er ikke uden udfordringer. For selv om Sensohive allerede har fået et solidt fodfæste i byggebranchen, så kan nogle af de store betonproducenter kan godt være lidt tunge at danse med. For et hurtigt møde er ikke bare noget, man lige sætter op.

- Som iværksætter kan de lange tidhorisonter godt være lidt besværlige - når vi ringer for at få et møde, arbejder nogle producenter med en horisont på seks måneder, inden de rigtige folk kan finde plads i kalenderen. Det kan vi jo ikke forstå - i vores verden er det lige så lang tid, som produktet har eksisteret, siger Casper Harløv, der sammen med de to partnere har taget patent på sensorløsningen.

Netværkskapaciteten køber Sensohive gennem den franske virksomhed Sigfox, mens alle oplysninger og informationer opbevares på et datacenter i Frankfurt.

- Det komplicerede ligger i databehandlingen og de fremskrivninger, som systemet skal lave og beregne. Men når det først kører, så laver systemet alle kalkulationerne selv. Så uanset om vi arbejder med en gartner i Stige eller en betonproducent i Sydafrika, så har vi ikke problemer med roaming. Det hele kører på samme netværk og til samme pris. På den måde er det mere internationalt end et almindeligt telenetværk, siger Casper Harløv, der ser lyst på fremtiden.

- Ambitionen er styrket. Vi arbejder med to af de største sektorer overhovedet. Fødevareindustrien og byggesektoren. Så det her er en verden af muligheder, men derfor handler det også om at holde fokus, siger Casper Harløv, der skønner, at Sensohive har omkring 4000 sensorer i drift.

Med udgangen af 2019 er det målet, at have 30.000 sensorer i gang.

Annonce
For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce