Annonce
Erhverv

En verden af muligheder: Sensohive rykker ind i byggebranchen.

Umiddelbart er der lang vej fra gartnerierne til betonindustrien, men den grundlæggende ide - og teknologien bag - er stadig den samme. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Selv om der stadig er et stort potentiale for at bruge sensorerne i fødevaresektoren, så er det endnu større i betonindustrien.

Det begyndte med temperatur- og fugtighedsmålere til gartnerierne. Så blev det til klimaovervågning og dokumentation af egenkontrol i restaurations- og fødevarebranchen. Og senest er iværksætterne fra Sensohive begyndt at arbejde sig ind i betonindustrien. Det er et område med stort potentiale for den trådløse sensorteknologi, som virksomheden er eksperter i. For der er store besparelser at hente for industrien, og omsætningen inden for området vokser hele tiden. Dermed føjer iværksætterne endnu et ben til forretningen.

Gennem et samarbejde med virksomheden Esmiley, der blandt andet arbejder med fødevaresikkerhed og elektronisk kontrol af kølere og frysere, har Sensohive tidligere fundet en genvej ind i en stor men fragmenteret branche. Men selv om der stadig er et stort marked for sensorerne i restaurationsbranchen og fødevareindustrien, så har det ikke forhindret de tre stiftere i at finde nye attraktive forretningsområder.

- Vi kan ikke lade være med at udfordre os selv og tænke nyt. Men det er hele tiden en balance mellem at være åben og samtidig være fokuseret, og lige nu er det vores største udfordring, siger Casper Harløv, der er i fuld gang med at etablere en salgsorganisation.

Annonce

Sensohive Technologies

Virksomheden er stiftet i begyndelsen 2015 af Casper Harlev, Tobias Ejersbo og Tim Larsen.De er alle tre ingeniører og mødte hinanden på SDU, hvor de foruden trådløse sensorer har koncentreret sig om dataoverførsel og lavenergiteknologi.

I begyndelsen satsede iværksætterne på gartnerierne, som hovedaftagere af virksomhedens sensorer.

Men de kunne også bruges til overvågning af køle- og fryseskabe i restauranter og industrikøkkener.

Nu har Sensohive fået en fod inden for i betonindustrien, der kan bruge de trådløse sensorer til at måle, hvornår et element er hærdet op.

Samme netværk

Men det er ikke uden udfordringer. For selv om Sensohive allerede har fået et solidt fodfæste i byggebranchen, så kan nogle af de store betonproducenter kan godt være lidt tunge at danse med. For et hurtigt møde er ikke bare noget, man lige sætter op.

- Som iværksætter kan de lange tidhorisonter godt være lidt besværlige - når vi ringer for at få et møde, arbejder nogle producenter med en horisont på seks måneder, inden de rigtige folk kan finde plads i kalenderen. Det kan vi jo ikke forstå - i vores verden er det lige så lang tid, som produktet har eksisteret, siger Casper Harløv, der sammen med de to partnere har taget patent på sensorløsningen.

Netværkskapaciteten køber Sensohive gennem den franske virksomhed Sigfox, mens alle oplysninger og informationer opbevares på et datacenter i Frankfurt.

- Det komplicerede ligger i databehandlingen og de fremskrivninger, som systemet skal lave og beregne. Men når det først kører, så laver systemet alle kalkulationerne selv. Så uanset om vi arbejder med en gartner i Stige eller en betonproducent i Sydafrika, så har vi ikke problemer med roaming. Det hele kører på samme netværk og til samme pris. På den måde er det mere internationalt end et almindeligt telenetværk, siger Casper Harløv, der ser lyst på fremtiden.

- Ambitionen er styrket. Vi arbejder med to af de største sektorer overhovedet. Fødevareindustrien og byggesektoren. Så det her er en verden af muligheder, men derfor handler det også om at holde fokus, siger Casper Harløv, der skønner, at Sensohive har omkring 4000 sensorer i drift.

Med udgangen af 2019 er det målet, at have 30.000 sensorer i gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce