Annonce
Nyborg

En vellykket påske: Mange tests er forløbet gnidningsfrit

I løbet af påskedagene er knap 4000 nyborgensere blevet testet på kommunens teststeder. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Med udsigten til en yderligere genåbning tirsdag var der mange, der valgte at blive testet i påskedagene. Ifølge lederen af kommunens krisestab er testningen gået efter planen.

Nyborg: Tirsdag kunne de liberale serviceerhverv åbne, folkeskolens ældste elever kunne komme tilbage på skolebænken hver anden uge, og på de videregående uddannelser betød genåbningen, at afgangsstuderende på nogle uddannelser kunne vende tilbage hver anden uge.

Men med genåbningen følger også en masse tests. Det betyder, at der i påskedagene har været lange køer til kommunens teststeder.

Hos Carelink oplyser man, at der fra skærtorsdag til anden påskedag er blevet testet 3789 personer i hele kommunen.

Selv om der har været mange, der har skullet testes i påskedagene, har det ifølge lederen af kommunens krisestab, Marianne Stentebjerg, forløbet efter planen.

- Vi har her til morgen (tirsdag, red.) haft møde i krisestaben, hvor vi har kunnet konstatere, at det er gået rigtig fint i påskedagene. Selvfølgelig har man kunnet opleve kø, men ellers er det gået godt. Der har været ekstra mange podere på arbejde, så vi har kunnet teste mange i løbet af påsken.

Udviklingen i Nyborg

Siden 27. januar 2020 er der registreret i alt 915 tilfælde af covid-19 i Nyborg Kommune.

De seneste syv dage er 11 konstateret smittet.

Med 34,4 smittede per 100.000 indbyggere er Nyborg nu nummer 74 på den nationale liste med de kommuner, hvor smittetrykket er højest.

Der er de seneste syv dage foretaget 5.811 test for covid-19 i Nyborg Kommune. Med 11 smittede giver det en positivprocent på 0,19.

Ifølge kommunens oplysninger er der ikke registreret nye smittetilfælde hen over påsken på skoler eller i dagtilbud.

Derfor er det også med stor glæde, at man tirsdag gik mod en yderligere genåbning.

- Det betyder rigtigt meget, at borgerne er gode til at lade sig teste og er opmærksomme på forholdsreglerne. Men vi skal også forvente, at der kommer flere positive tests det næste stykke tid, når der bliver åbnet mere, bemærker Marianne Stentebjerg.

Selv om det henover påsken er forløbet efter planen, oplevede mange nyborgenserne at stå i lange køer tirsdag. Derfor gør Marianne Stentebjerg opmærksom på, at kommunen er i løbende dialog med regionen og Carelink, så ønsket om at blive testet kan imødekommes bedst muligt.

Annonce

Kun en smittet med mutation

Lige op til påske nåede panikken dog at brede sig, da en elev fra 1. klasse på Birkhovedskolen var blevet smittet med, hvad man i første omgang troede var en af de ekstra smitsomme varianter af corona - enten den sydafrikanske eller den brasilianske.

Det betød, at flere hundrede nyborgensere skulle testes og isoleres, så man sikrede sig, at mutationen ikke spredte sig yderligere.


Styrelsen for Patientsikkerhed har undersøgt den nærmere efterfølgende og har kunnet konstatere, at den ikke var så smitsom, som man troede i første omgang,

Marianne Stentebjerg, leder af kommunens krisestab


Senere har det vist sig, at det var en helt ny mutation af virussen, som endnu ikke har et navn, som blev fundet ved den pågældende elev. Og efter nærmere undersøgelser har man også fundet ud af, at varianten ikke var nær så aggressiv, som man havde regnet med.

- Vi ved ikke, hvor smitten er kommet fra, men Styrelsen for Patientsikkerhed har undersøgt den nærmere efterfølgende og har kunnet konstatere, at den ikke var så smitsom, som man troede i første omgang, siger Marianne Stentebjerg, som også kan fortælle, at der kun har været tale om det ene tilfælde af den anderledes mutation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brud på regler: Orifarm beklager støtte til Troels Lund men vil ikke fortælle, om andre politikere har fået penge

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Odense

Taskerøver væltede kvinde omkuld

Annonce