Annonce
Debat

En varm kartoffel givet videre

Bjarne Hilmersson
Annonce

Læserbrev: 9. februar blev jeg i denne avis venligt opfordret til at fortsætte min indsats, for at de ældre skal have frisklavet mad hver dag på plejehjemmene. Det ville være fristende at svare Ole Sand, Tommerup, at det ville jeg hjertens gerne. Men som Ole Sand skrev, er jeg flyttet til Køge. Af den grund er jeg ude.

Kampen for frisklavet mad på plejehjemmene kan opfattes som vundet eller tabt. Vundet fordi et stort flertal af byrådspolitikerne ønsker maden tilbage. Tabt fordi borgmesteren ikke ønsker det, og rådmanden på området Søren Windell ikke har haft det som en vision eller et mål.

Vi vil derfor under kommende valgkamp opleve rådmanden lukke varm luft ud, og love de ældre al den valgflæsk, kartofler og persillesovs, de kan spise, i håb om et bytte for et personligt kryds på valgdagen. Den tidligere tarteletkonge tager det nemlig ikke så tungt, og tror som sædvanlig, at bare han sender ”En venlig hilsen”, til de gamle, svage og demente, lover ferie til dem alle eller hopper ud i faldskærm, eller starter ungdomsklubber op i Vollsmose, så går det alt sammen.

For borgmesteren er ældremaden kun ”en varm kartoffel,” som hans soldater i ÆLHC-udvalget tager sig af. En varm kartoffel, hans forgænger Søren Thorsager forærede Peter Rahbæk Juel selv sammen med posten som rådmand. Og som har fulgt ham siden. Det drejede sig dengang som nu om besparelser, og ikke om en værdig tilværelse for de gamle at slutte livet på. Ren politik. Længere er den ikke. Og i politik forhandler vinderen, læs magthaveren ikke. I politik kaldes det populært at pisse på modparten og beskylde dem for at lugte bagefter.


Så kære Ole Sand og andre gode debattører, hold gryden i kog, og kræv noget af politikerne i valgkampen.


Og rådmanden, der er modparten, er åbenbart blevet så naiv, han blot tror, det småregner lidt. Han kunne kræve pengene brugt, der ikke blev brugt sidste år på den ”nye madordning,” sammen med pengene her fra første halvdel af dette år. Det må nødvendigvis give mulighed for at servere frisklavet mad minimum en gang om ugen på alle plejehjem. For hvad skal disse penge ellers bruges til?

Vælgerne kunne stemme på partierne og ikke personligt. Måske ikke den store forandring, men er der noget en politiker er mere bange for end ”en varm kartoffel”, så er det, at vælgerne giver dem en løftet pegefinger ved valget. Så kære Ole Sand og andre gode debattører, hold gryden i kog, og kræv noget af politikerne i valgkampen. For eksempel frisklavet varm mad til de svageste ældre på plejehjemmene. Nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce