Annonce
Nordfyn

En vanvittig weekend: Den bedste rosenfestival nogensinde

40.000 gæster og måske flere end det lagde i weekenden vejen forbi Rosenfestivalen i Bogense. Det var den bedste nogensinde, mener festivalleder. Foto: Emil Hermann

40.000 gæster - og måske mere end det - lagde vejen forbi årets rosenfestival. Det var den bedste nogensinde, siger festivalens leder.

Bogense: Weekendens rosenfestival var muligvis den største nogensinde og i hvert fald den mest vellykkede. Det siger festivalens leder Jette Kærgaard efter en travl, men fantastisk weekend.

- Det er lige til at få gåsehud over. Det var helt, helt vildt. Vi havde omkring 40.000 gæster eller flere, og alle taler om en ny rekord for byen målt på tryk af mennesker og omsætning, fortæller hun.

Rosenfestivalen havde som noget nyt taget både Sct. Annagade og Østergade aktivt i brug under festivalen, og det lettede både trykket på Adelgade og gav helt nye oplevelser til byens mange gæster.

- Byen hang bedre sammen end nogensinde før. Vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra glade gæster. Jeg tror, at det var den bedste udgave af Rosenfestivalen nogensinde. Selvfølgelig er der altid ting, som kan gøres bedre, men med så mange ting på programmet, synes jeg, at det var fantastisk, siger Jette Kærgaard.

Annonce

Bedre hvert år

Rosenfestivalen var igen i år heldige med godt vejr, og weekendens lidt køligere vejr gjorde det kun bedre, fordi der var knap så hedt i byen. Festivallederen glæder sig over, at Rosenfestivalen bliver bedre hvert år.

- Det her er jo vores eksamen efter et helt års arbejde, og vi kan næsten ikke lande oven på det. Vi bliver dygtigere til logistikken hvert år, og mange lokale lavede også de flotteste udstillinger ved deres huse og på deres trappesten, siger hun.

Orkideforeningens udstilling i Bogense Kirke var som et af de nye tiltag også en stor succes, og de vil meget gerne vende tilbage, fortæller Jette Kærgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce