Annonce
Kultur

En uge med tåbelig bachelor-tv og andre klovnerier, men heldigvis er 'Klovn' tilbage

Frank i knibe, som han har været hundredvis af gange før. Foto: Per Arnesen/ TV 2

"Klovn" er tilbage. Gudskelov, for her har vi at gøre med begavede tåbeligheder efter en uge, hvor programmer som det åndsfraværende datingprogram "Bachelor" og rygklappende og ligegyldige gensyn med "Venner" hentede interessen.

"Vore bedste år" hedder den nye og ottende sæson af "Klovn", som får premiere på TV 2 Play søndag 6. juni. Frank og Casper har nu nået en alder, hvor skavankerne banker på. I første afsnit humper Frank således rundt med en hælspore. Det giver anledning til lidt ironi om alternative behandlingsformer, men ellers er omdrejningspunktet igen, hvordan mændene fejlagtigt tror, at de kan holde et dobbeltliv skjult for kvinderne.

Frank, der som sædvanlig finder hyppig anledning til at optræde i sine usexede, hvide underbukser, er stadig meget dårlig til at holde på hemmeligheder og kommer trods alle mere eller mindre gode intentioner galt afsted med sine gerninger og fortalelser. Og Casper er som sædvanlig en selvforherligende og glat kujon.

Annonce

Det er svært udholdeligt - og det er en del af charmen, for det pinagtigt grænseoverskridende er stadig sjovt - også selv om "Klovn" med denne nye sæson når op på 78 serieafsnit og tre spillefilm. Første afsnit blev sendt februar 2005.

Alt er ved det gamle, men samtidig formår "Klovn" at følge med tiden.

Det gør TV 2 til gengæld ikke med sin danske udgave af "Bachelor", hvor en snes single-kvinder skal konkurrere om at vinde én mands hjerte. Deltagerne er sendt til Grækenland, og seerne er sikret utallige nærbilleder af solbrune ben og attributter filmet på den æggende, ja lumre måde. Og så dater fyren, der er lidt af en Adonis, ellers kvinderne i hold eller enkeltvis. En gang imellem uddeler han roser. Den, som ingen rose får, sendes hjem.

Det er et ældgammelt, amerikansk tv-koncept. Det er patriarkalsk, og det er pinagtigt at følge kvindernes ydmygende kamp om hannens opmærksomhed, samtidig med at de forsøger at lege veninder.

Der er langt til den romantik, vi skal tro, det hele handler det. Det her er ikke kærlighed, det er krig.


Der er langt til den romantik, vi skal tro, det hele handler det. Det her er ikke kærlighed, det er krig

Uddrag af klummen


Prince Charming alias Jonas Løvik, der siger, at han medvirker i programmet for at finde den eneste ene. Foto: Krestine Havemann / Discovery Networks Danmark

Det er det også på Discovery+, hvor samme koncept fyres af,  men de 12 bejlere og ham, de bejler til, er alle single-mænd. Et dansk, homoseksuelt datingprogram, hvori det handler om at vinde "Prince Charming", og hvor nærbillederne er af svulmende brystkasser, der hæver sig over poolkanten, og muskuløse bagdele. Omgivelserne - en dansk herregård - er mindre eksotiske end hos TV 2, men det er episoderne ikke, for her rettes begæret ikke kun mod Prince Charming, men også mod hinanden.

 "Venner" var som "Klovn" en maratonserie. Elsket over hele verden i de 10 år, den blev sendt - 1994-2004.  Derfor var forventningerne gigantiske til det stærkt hypede gensyn med holdet, som fandt sted på HBO for godt en uge siden. 

Desværre blev mødet med de nu midaldrende venner - med hvidere tænder end nogensinde - til en rygklappende og selvrosende omgang. Der var momenter af rørelse og vemod, men irritationen var større - ikke mindst over at der skulle bruges tid på flere kendisser, som ikke optrådte i serien, men som nu skulle fortælle, hvad "Venner" har betydet for dem. Ligegyldig info.

Fra "Friends - the Reunion" på HBO. Foto: HBO

Så er der mere sjov ved kendisserne i "Klovn", der nok optræder som sig selv, men i en omskrevet version.  I denne sæson blandt andre Michael Carøe, Pilou Asbæk, Ole Bornedal, Hanne-Vibeke Holst, Natasja Crone og Stéphanie Surrugue. De to sidstnævnte udmærker sig ved at være nogle ondskabsfulde kællinger i sæsonens afsnit 2.

Ved nærmere eftertanke er ikke alt måske helt ved det gamle i "Klovn". Det er, som om vejen til tilgivelse er blevet kortere - at Kasper og Frank ikke kun er blevet fysisk rundere med far-deller på maven og furer i panden. Afslutningerne er gladere, så nu er "Klovn" også blevet hyggelig.

"Klovn", TV 2 Play - første gang 6. juni.  "Bachelor", TV 2 Play. "Prince Charming", Discovery+.  "Friends: The Reunion", HBO Nordic.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Faaborg-Midtfyn

Gik helt amok og raserede hjemmet: Køkken og badeværelse smadret - og møbler blev skåret op

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense

Bolbro og skole bliver beriget: Ny hal, multibane, bedre legepladser og meget mere

Annonce