Annonce
Kerteminde

En uge efter kvæg vendte tilbage til multipark: Unge mennesker kastede sten efter dyrene

Borgerne i Munkebo holder meget af de langpelsede, skotsk højlandskvæg. Derfor ved Sybergkvæg også altid, at der er nogle, der holder øje med dyrene, og det var der torsdag aften. Arkivfoto: Kim Rune
Torsdag aften var der en flok unge mennesker, der kastede sten efter kvægene ved Munkebo Multipark. Sybergkvæg, der ejer dyrene, opfordrer nu til, at fremtidige episoder videofilmes, så synderne kan politianmeldes.

Munkebo: Langfredag blev der igen sat skotsk højlandskvæg på græs ved Munkebo Multipark.

Indhegningen havde ellers været tom siden begyndelsen af marts, hvor seks kvier døde af taks-forgiftning.

Kvægenes tilbagevenden på det grønne område ved multiparken blev overværet af omkring 100 fremmødte borgere, for i Munkebo havde mange savnet de langpelsede dyr med de store horn, og derfor var det en festdag, da de vendte tilbage.

I Munkebo holder man meget af dyrene og holder også øje med dem.

Torsdag aften omkring klokken 18.30 fik Peter Bisgaard, der sammen med sin kone, Lene Gommesen, er indehaver af Sybergkvæg, derfor en opringning fra en urolig borger i Munkebo, der netop havde observeret, at en flok unge mennesker havde trængt dyrene op i en krog ved børnehaven, hvorefter de var begyndt at kaste sten efter dem.

Peter Bisgaard hoppede i sin bil og kørte op til multiparken, men der havde de unge mennesker forladt stedet.

- Men jeg møder den borger, der har ringet, og han siger, at de er gået op i multiparken, og derfor kører vi op og sætter min bil ved hallen.

Her kan borgeren pege de unge mennesker ud for kvæg-ejeren. Han skønner, at de var en flok på omkring otte, der var i alderen 14 til 16 år.

- De sidder henne ved et bord og ryger smøger. Jeg går hen og konfrontere dem med det.

- De beklager det egentlig de fleste af dem, men der er et par stykker, der ignorerer mig og bare skruer op for musikken i deres ører og gerne vil ligne nogle, der er ligeglade. Nu har jeg selv arbejdet med unge mennesker, så jeg ved godt, hvordan de ser ud, når de har svært ved at se sandheden i øjnene.

Annonce

Ikke fra lokalområdet

Peter Bisgaard vidste, at den borger, der havde kontaktet ham, også havde filmet episoden, og det gjorde han de unge mennesker opmærksom på.

Torsdagens episode vil ikke blive politianmeldt, men det bliver fremtidige episoder, og Peter Bisgaard opfordrer nu folk til at filme det, hvis de oplever, at der er andre, der skader dyrene.

- For så har vi lidt, og så kan vi måske også sat nogle navne på.

Sybergkvægets indehaver har efterfølgende fundet ud, at de unge mennesker ikke var fra lokalområdet

- Det betyder måske, at de ikke har det samme tilhørsforhold til Munkebo, for der er ikke andre steder end i Munkebo, hvor vores dyr bliver taget så godt imod, fortæller han og henviser til, at der mødte over 100 mennesker op, da kvægflokken vendte tilbage langfredag, og han også fik den opringning fra en oprørt borger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce