Annonce
Kultur

En udsendt folkemusiker vender hjem

PR-foto

Anna Aagaard var en af de studerende, der blev flyttet med folkemusiklinjen til Esbjerg. Nu er hun færdig og giver afgangskoncert på Fyn

Annonce

Anna Aagaard var en af de studerende, der modsatte sig udflytningen af Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje. Sammenlægningen af konservatorierne i Esbjerg og Odense i 2010 medførte en byttehandel, der betød, at folkemusiklinjen for to år siden flyttede fra Odense til Esbjerg, og med uddannelsen flyttede også en del af det miljø, der naturligt opstår omkring uddannelsen.

- Der er sket et dyk i Odense i forhold til, hvor meget der foregår. De studerende er ikke i byen for at sætte gang i arrangementer længere. De er i Esbjerg nu, hvor uddannelsen heldigvis lever i bedste velgående i kraft af ihærdige studerende og undervisere, siger Anna Aagaard.

Hun har arrangeret en mindre koncertrække i forbindelse med sin afgangskoncert, som foregår i Esbjerg. Derfor giver hun koncert med orkestret Abild, som hun har spillet sammen med siden studietiden.

I den anledning spillede hun den første koncert i Faaborg og den næste koncert på Dexter i Odense for at give sit bidrag til folkemusikken på øen.

- Jeg synes, det var rigtigt passende at spille en koncert i Faaborg, hvor jeg kommer fra. Men også i Odense, hvor vi studerede. Med den sidste koncert i Esbjerg er ringen sluttet, og så har jeg alle de steder, hvor jeg har fået min musikuddannelse, siger hun.

Det er primært egenkompositioner, hun optræder med under titlen "Balancekunst". Hendes musik har grobund i dansk traditionel musik. Inspirationen kommer især fra 1700-tallets folkemusik.

- Lyden i denne periode har en særlig fællesnordisk og engelsk præg. Det er en international lyd, siger hun.

Anna Aagaard begyndte sin musikalske karriere som barn, hvor hun spillede klassisk violin, men interessen for det klassiske holdt ikke ved.

- Som så mange andre gik jeg død i den klassiske musik som teenager, men så kom jeg ved et tilfælde på Rod et år (folkemusikstævne for unge, red.), hvor jeg opdagede alle de andre måder, man kan bruge musikken på, siger Anna Aagaard.

Det er det sociale aspekt af folkemusikken, der især tiltaler Anna Aagaard.

- Det slog klik med det samme. Musikken er en levende del af det at danse, man spiller den og drikker nogle øl. Under koncerterne interagerer man mere med publikum, og man spiller uden noder, så man er mere fri i musikken, siger hun.

Koncerten foregår på Dexter 12. juni klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce