Annonce
Middelfart

En udsædvanlig start udskudt: Klasse fra Båring alligevel ikke til København på mandag

Henrik Jensen, ny skoleleder i Båring Børneunivers, er helt tryg ved at sende 23 elever og tre lærere på lejrskole i København på mandag. Foto: Jonathan Møller
23 elever fra Båring Børneunivers genoptager skolegangen efter to måneders online-undervisning med en lejrskole-tur i København.

Opdatering: På grund af corona-regler kan DanHostel ikke modtage eleverne fra Båring. De må derfor i første omgang blive hjemme fra turen til København. Det oplyser Middelfart Kommune fredag aften.

Båring: Eleverne i 6. klasse i Båring Børneunivers får en usædvanlig og fantastisk start på deres undervisning på mandag. Efter to måneder hjemme og uden kontakt med hinanden kan de genoptage undervisningen med at sætte sig i en togbus til et lejrskoleophold tre dage i København.

Den besked fik de 23 elever og deres forældre af skoleleder Henrik Jensen torsdag.

- De færreste forældre har vist troet, at det kunne lade sig gøre at gennemføre lejrskolen nu. Men det kan det heldigvis. Og jeg er ganske tryg ved at sende elever og personale afsted, fortæller skoleleder Henrik Jensen, som har sikret sig, at alle retningslinjer om at undgå corona-smitte bliver overholdt.

- Vi har været i kontakt med DSB, der kan transportere os på forsvarlig vis og med Danhostel på Amager, hvor klassen overnatter. Der har en detaljeret plan for, hvordan de sikrer forhold omkring overnatning, spisning, toiletter og rengøring. Endelig har vi også undersøgt, om der er andre forhold, der kan forhindre, at klassen kommer på lejrskole, men vi har ikke fundet nogen. Så, vi sender dem afsted.

Annonce

Lejrskole med nye planer

- Først og fremmest handler det om, at vores elever i 6. klasse kan se hinanden og være sammen om gode og fælles oplevelser efter lang tids adskillelse. Det er en fantastisk måde at indlede skolegangen på, selv om nogle af de oprindelige programpunkter udgår på grund af nedlukning. Det ledsagende personale er i fuld gang med at kigge på mulighederne for oplevelser i København - blandt andet en guidet tur med relevante besøg, hvor der måtte være åbent.

Båring Børneunivers sender normalt to lærere med på sådan en tur, men for at sikre så trygge rammer som muligt, deltager tre styk i lejrskolen, der begynder mandag.

Når 6. klassen kommer hjem fra lejrskolen, vil de blive undervist efter det nødskema, som lige nu gælder for universets øvrige 94 børn op til femte årgang. Eleverne får dermed en skoledag fra klokken 8-13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce