Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

En trist dag for demokratiet

Steen Ole Hedelund Jørgensen, læserbrevsskribent. Privatfoto

Lokaldebat: Lukningen af ”Huset Gummerup”, når skoleåret slutter til juni, efterlader alle de mennesker, der direkte berøres af lukningen, handlingslammede og frustrerede. Med god grund. De har kæmpet for ”Huset Gummerup” i mange år.

Nu smuldrer deres håb om at bevare deres skole og daginstitution, og de reaktioner, jeg har fået på mine forsøg på at modvirke lukningen, dokumenterer tydeligt den politiske afmagt. De har brug for ny inspiration.

Det er også trist for mig personligt. Jeg blev født og er opvokset på Gummerup Skole. Min far var lærer og skoleleder på skolen fra 1952 til 1989. Der har været skole siden 1742, og nu er det slut

Annonce

At lukke en skole i Assens Kommune strider mod et mangeårigt arbejde for at beskytte landsbyskolerne og dermed livet i landsbyerne. Skolerne er væsentlige i de små landsbyer. De er den sidste livsnerve.


Det er en trist dag for folkestyret. Det vil øge den politiske afmagt, men min energi for at skabe nyt liv i bygningerne i Gummerup er ikke udtømt.

Steen Ole Hedelund Jørgensen


Ideen om nye aktiviteter på de lukkede institutioner i Gummerup skal samtænkes i en helhed.

Derfor har jeg opfordret Assens Kommune ” … til straks at starte forhandlinger med initiativgruppen til etablering af en ny friskole inkl. vuggestue, børnehave og SFO om leje/køb af Gummerup Skole på lempelige vilkår”.

Jeg har samtidig opfordret ”… Assens Kommune til økonomisk og administrativt at bistå interesserede borgere i udviklingen af projekt ”Det grønne Hus” i Gummerup i retning af at etablere et videns- og oplysningscenter på Gummerup Skole indenfor grøn omstilling, en grøn seniorhøjskole, et grønt kulturhus sideordnet med en grøn friskole”.

Disse ideer og andre fine fremtidsplaner kommer medlemmerne af Assens Byråd ikke til at forholde sig til , når de onsdag aften trykker på ”ja”-knappen. De får ikke ideerne præsenteret. De bliver afskåret fra at føre en demokratisk samtale om fremtiden for institutionerne i Gummerup.

Det er en trist dag for folkestyret. Det vil øge den politiske afmagt, men min energi for at skabe nyt liv i bygningerne i Gummerup er ikke udtømt.

Ideerne er der. De skal afprøves sammen med alle andre interesserede.

Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Annonce