Annonce
Fodbold

En svær vej for Svendborg-Oure og co.

Svendborgs og sydfynsk fodbolds vej tilbage til divisionsfodbold bliver ingen nem sag. her ses eks-målmanden Andreas Dyhr i et forsøg på en redning mod Dalum i en kamp i 2. division i 2016, dengang FC Svendborg stadig eksisterede. Så kom den økonomiske nedtur, men det nye samarbejde mellem Svendborg fB og Oure har bragt ny slagkraft. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Kun tre af fire vindere af kredsene i Danmarksserien ender med at rykke op i 2. division

FODBOLD: Svendborg-Oure FA vandt i weekenden i en træningskamp med de imponerende cifre 6-0 over Otterup, som ligger i samme kreds i Danmarksserien.

Dermed bekræftede sydfynboerne, at holdet er blandt favoritterne til oprykningen, men DBU har bestemt, at der kun skal tre hold op fra Danmarksserien, og derfor skal vinderne af de fire kreds ud i et ekstra oprykningsspil næste sommer. Det skyldes indirekte, at det samlede antal hold i Superligaen og 1. division reduceres fra 26 til 24 hold.

Det kan blive en hidsig affære, for blandt holdene i kreds 1 er klubber som Birkerød og Herlev med divisions-erfaring, mens der i kreds 2 findes hold som AB Tårnby, B1908 og Greve.

I den jyske kreds 4 er klubber som Nørresundby, der var med i opløbet i sidste sæson, og Holstebro og Kjellerup klubber med habil divisionserfaring, og det ligner yderst jævnbyrde kampe i et oprykningsslutspil.

Her skal vinderne af de to kredse øst for Storebælt mødes i en semifinale over to kampe, og den samlede vinder er rykket op i 2. division.

Det samme vil være tilfældet, når det gælder den anden semifinale mellem vinderne af den jysk-fynske kreds 3 og den rent jyske kreds 4.

Hvis eksempelvis Svendborg-Oure vandt sin kreds, kunne det ligne en semifinale mod eksempelvis Henning Jensens gamle klub Nørresundby eller Holstebro - eller?

Taberne af de to semifinaler får dog en ekstra chance, idet de mødes over to kampe i en "finale", hvor vinderen også er rykket op i 2. division.

Men det hele er lige nu spekulationer, mens det må konstateres, at også Marienlyst, TPI, Otterup og OKS har lov til at lege med. Omvendt bliver kredsene vest for Storebælt med hver 10 hold - der spiller tre gange mod hinanden - nemt giftige, hvis der igen rykker mange vesthold ud af 2. division, fordi det så udløser ekstra nedrykning fra de to nævnte jyske og fynske kredse - som det skete efter sidste sæson, hvor B1913 og B1909 endte med at følge Viborgs reserver ned fra kreds 3.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce