Annonce
Nyborg

En stor forening med en lang historie

Nyborgnet har de seneste ti år haft Yousee som leverandør af tv-pakker til foreningens 6500 medlemmer. Foto: Carsten Olsen
Det er 47 år siden, foreningen Nyborgnet blev stiftet under navnet Nyborg Almene Antennelaug.

Nyborg: Det er 10 års samarbejde med Yousee, en del af Nyborgnets medlemmer nu rejser tvivl om i Facebookgruppen "Os som er medlemmer af Nyborgnet".

Men historien om foreningen, der blev dannet som Nyborg Almene Antennelaug, går meget længere tilbage.

Lauget blev stiftet i 1972 med den daværende lokale Arbejdernes Radio- og Fjernsynsklub som primus motor. Og siden den første antennemast blev rejst på Nymarksvej, har Nyborgnets anlæg været under konstant udbygning.

I dag er i omegnen af 6500 medlemmer koblet på Nyborgnets kabler, der både leverer tv og en hurtig internetforbindelse. Og det er altså i begge tilfælde Yousee, der leverer signalerne.

Nyborgnet indgik i 2009 en aftale med Yousee om levering af tre tv-pakker og radio. I 2017 gav en generalforsamling Nyborgnets bestyrelse bemyndigelse til at indgå en udvidet aftale med Yousee om fortsat levevering af tv og internet samt en gennemgribende udbygning og renovering af foreningens anlæg.

Aftalen, der løber indtil 2023, forpligter Yousee til at investere et tocifret millionbeløb i Nyborgnets anlæg.

Annonce

En stor forening

Nyborgnets interesser varetages i det daglige af en bestyrelse på fem.

Fire af medlemmerne er frivillige, mens bestyrelsesformand John Sørensen, som samtidig også er leder af Nyborgnets kontor på Dronningensvej, bliver aflønnet med 140.000 kroner om året.

Og der er tale om en stor forening, der ud over de 6500 medlemmer for eksempel også omfatter en årlig omsætning på 18-20 millioner kroner.

Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen. Her vil medlemmerne blive indkaldt til møde næste gang den 5. februar 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce