Annonce
Kerteminde

En sluse-mand takker af: - Ideen kan man jo bare grave op af skuffen og bruge

Leif Romsø. Arkivfoto

Idemand til slusen Leif "Romsø" Hansen er glad for, at Folkeslusen Kerteminde fører hans ide videre. Selv er han færdig med slusearbejdet.

Kerteminde: Den nye forening Folkeslusen Kerteminde vil fortsat arbejde med det oprindelige projekt med en sluse i Kerteminde Havn.

Det glæder idémanden bag slusen Leif "Romsø" Hansen.

- Ideen kan man jo bare grave op af skuffen og bruge, siger Leif "Romsø" Hansen, der dog ikke selv har planer om at gå med i foreningen.

- Jeg bakker op om dem. Men jeg vil også have lov til at sige, at nu er jeg blevet 80 år, og jeg har været med i det her slusehalløj i ti år, så jeg har ligesom ikke energi til at fortsætte, konstaterer Leif "Romsø" Hansen og tilføjer, at han glædeligt giver ideen videre.

- Den nye Folkesluse har den positive vinkel, at den nu lægger op til frivilligheden, og hvis man så kan få et nyt byråd til at acceptere, at det er dem, der skal påtage sig ansvaret, så tror jeg på ideen, siger Leif "Romsø" Hansen, der hele tiden har ment, at det skulle være en kommunal opgave at stå for slusen.

Folkeslusen Kerteminde lægger op til, at alle bidrag fra grundejere skal være frivillige, og at det desuden skal være kommunens ansvar at stå for opførelse, vedligeholdelse og drift.

- Jeg tror på ideen. Om den så vil få mange frivillige bidrag, det er jo det store spørgsmål. Men hvis man kan skrabe de 20 millioner sammen, der skal supplere pengene fra Realdania, og Realdania så også vil støtte op omkring det nye projekt, og det vil de formodentlig, så kunne der godt tænkes at komme en sluse i Kerteminde. Og det synes jeg da ville være glimrende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Kerteminde

Unge strygere i Viby Kirke

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];