Annonce
Odense

En skrue løs: Håndværker købte Dagmartærte i brugs og fik sig en slem forskrækkelse

Lars Mørk Pedersen købte tirsdag morgen en Dagmartærte fra Daglibrugsen i Odense M med uventede ingredienser. Privatfoto
Lars Mørk Petersen fandt en skrue i et stykke wienerbrød købt i Daglibrugsen. Butikkens souschef beklager og har bedt Coop tage kontakt til leverandøren af kagen.

Lars Mørk Petersen fik andet end glasur og wienerbrød med i prisen, da han tirsdag morgen købte en Dagmartærte hos Daglibrugsen på Skovsbovænget i Odense M.

Han arbejder som maler og havde købt tærten til sig selv og en kollega, så de havde lidt sødt at starte dagen på. Men da han satte tænderne i et stykke af kagen, mærkede han noget skarpt og hårdt.

I tærten lå en skrue.

- Jeg troede, jeg havde tabt en plombe eller en tand. Det var heldigt, at jeg ikke bed hårdt, for så var det gået galt, fortæller han.

Lars Mørk Petersen gik ned til den pågældende brugs i sin frokostpause for at klage over tærten.

- De beklagede selvfølgelig og gav mig både pengene tilbage og en ny kage. Dog en gammeldags smørstang denne her gang, fortæller han.

Annonce
Der var en metalskrue i det stykke wienerbrød, som Lars Mørk Petersen købte i Daglibrugsen i Odense M. Foto: Privat

Katastrofalt

I Daglibrugsen bekræfter souschef Mark Stage, at der gik kage i kagerne. I hvert fald den ene af dem.

- Ja, det er rigtig nok. Og det er katastrofalt, når sådan noget sker. Jeg har aldrig oplevet det før og har selvfølgelig sendt sagen videre til Coop, som kontakter leverandøren af kagerne, fortæller han.

Mark Stage har nu sørget for at kassere den eneste resterende Dagmartærte fra bageren og håber, at der kun var problemer med den ene kage.

Hvad der præcist er sket, kan han kun gætte på.

- Der må være gået en skrue løs. Om jeg så må sige.

For Lars Mørk Pedersens vedkommende er det formentlig sidste gang, han tør sætter tænderne i en Dagmartærte fra Daglibrugsen.

- Jeg tror, jeg finder et andet sted næste gang. Der stod ellers på posen, at de brugte de allerbedste råvarer. Det er rimelig komisk, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce