Annonce
Indland

En sejr for de udsatte

Erfaringerne fra Vollsmose-projektet er guld værd, mener boligminister Carsten Hansen.

Erfaringerne fra Vollsmose-projektet er guld værd, mener boligminister Carsten Hansen (S).

Annonce

- Man kan over en femårig periode spare 900.000 kroner, hvis man forhindrer et ungt menneske i at ende i en kriminel løbebane. Hvad tænker du om det?

- At det ikke kan gøres op i penge. For hvert ungt menneske, vi giver en ordentlig fremtid, er det en sejr. Og det beløb, vi sparer, vil jo vokse, hvis den unge ellers ville have fortsat med kriminalitet. Så det er virkelig værd at satse på indsatser, der er baseret på viden og erfaring og ikke fordomme. Vi ved, at de her menneskeindsatser har en effekt og øger de unges chancer for at komme i uddannelse og arbejde.

- Projektet i Vollsmose har kostet 11 millioner kroner. Er det pengene værd i forhold til de besparelser, man får ud af det?

- Jeg vil gerne møde den politiker, der ikke mener, det kan svare sig at flytte en ung fra et kriminelt miljø og en uroskabende adfærd over til et trygt og godt liv. Hvis man mener det modsatte, skal man ikke være i politik. For mig som socialdemokrat er det afgørende, at vi har givet nogle menneske med nogle dårlig opvækstvilkår en chance til. De mennesker får jo også børn, som de kan overføre de gode værdier til. Og det er afgørende, at vi får fat på de unge, imens vi stadig kan flytte dem.

- Hvad kan du gøre som minister for at sikre, at der kommer flere af disse projekter?

- Det er vigtigt, at vi bygger videre på de redskaber, vi ved, der virker. Og her er mentorordningen et af dem. Det er noget af det, jeg vil bringe ind i forhandlingerne om den almene sektor i løbet af efteråret. Vi laver også samarbejdsaftaler med landets største kommuner omkring udviklingen af de af særligt udsatte områder. Her er udviklingen af mentorordninger også noget af det, jeg vil bringe på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce