Annonce
Indland

- En sejr: Fisk skal skaffe tyske turister til Fyn

En ny bekendtgørelse, der starter lørdag, skal gøre det mere attraktivt for turister at komme til Fyn som turist for at lystfiske.

Nye regler for fiskeri skal gøre det mere attraktivt for turister at fiske fra Fyn. Godt for naturen og for turismen, siger minister til Fyens.dk.

Det skal gøres bedre at fiske for sjov på Fyn. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil begrænse garnfiskeriet i Odense Fjord og sikre flere fredningsbælter på Fyn, Langeland og Ærø.

Fra på lørdag vil en ny bekendtgørelse træde i kraft, og den skal trække turister – især tyske – til Fyn og skabe arbejdspladser lokalt.

- Det her er rigtig godt for Fyn. Især for fiskere ved Odense Fjord, for lige præcis den har været en torn i øjet på mange lystfiskere i mange år, fordi der har været garnfiskere dér. Det har ikke været holdbart, siger Dan Jørgensen til Fyens.dk.

Annonce

64.000 overnatninger

Bestanden af ørreder vurderes at skabe en årlig omsætning på 38 millioner kroner samt 28 arbejdspladser. Derudover tilskrives mindst 64.400 overnatninger turister, der kommer til Fyn for at lystfiske. Dan Jørgensen har svært ved at spå om, hvor meget de nye regler vil øge turismen på Fyn.

- Men der er et bredt potentiale. Fyn er et dejligt sted at fiske allerede, men det kan blive endnu bedre. De nye regler er også gode for vores natur, fortæller ministeren til Fyens.dk.

Annonce

Det er en sejr

Hos Havørred Fyn, der er et samarbejde mellem kommunerne på Fyn, Ærø og Langeland, jubler de over nyheden.

- Det er en sejr. Vi har kæmpet længe for at undgå garnfiskeri i Odense Fjord, så vi er virkelig glade for, at der er tilslutning til projektet, siger formand, Birgit Sønderskov Weber.

- Vi vil gerne have god natur og mange fisk, men vi vil også have gang i erhvervsudviklingen på Fyn, og det her kommer til at give en masse til turismen, fortæller formanden.

Annonce

Tudetåbeligt

Med de nye regler bliver garnfiskeri reguleret hårdt. Men den pris er fødevareministeren villig til at betale, for det drejer sig kun om ganske få personer.

- Det vil være tudetåbeligt at bremse på grund af få garnfiskere, siger Dan Jørgensen.

Han regner med, at de nye regler ikke vil skabe forvirring om hvor og hvordan man må fiske – dels fordi de i høj grad er efterspurgt af fiskeriorganisationer og dels fordi turister, der lystfisker, holder sig meget orienteret om, hvad der sker på området.

Man regner med, at hver ørred, der hales op fra vandet, giver et afkast på 4300 kroner på forskellig vis til samfundet – til restauranter, butikker og hoteller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce