Annonce
Indland

- En sejr: Fisk skal skaffe tyske turister til Fyn

En ny bekendtgørelse, der starter lørdag, skal gøre det mere attraktivt for turister at komme til Fyn som turist for at lystfiske.

Nye regler for fiskeri skal gøre det mere attraktivt for turister at fiske fra Fyn. Godt for naturen og for turismen, siger minister til Fyens.dk.

Det skal gøres bedre at fiske for sjov på Fyn. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil begrænse garnfiskeriet i Odense Fjord og sikre flere fredningsbælter på Fyn, Langeland og Ærø.

Fra på lørdag vil en ny bekendtgørelse træde i kraft, og den skal trække turister – især tyske – til Fyn og skabe arbejdspladser lokalt.

- Det her er rigtig godt for Fyn. Især for fiskere ved Odense Fjord, for lige præcis den har været en torn i øjet på mange lystfiskere i mange år, fordi der har været garnfiskere dér. Det har ikke været holdbart, siger Dan Jørgensen til Fyens.dk.

Annonce

64.000 overnatninger

Bestanden af ørreder vurderes at skabe en årlig omsætning på 38 millioner kroner samt 28 arbejdspladser. Derudover tilskrives mindst 64.400 overnatninger turister, der kommer til Fyn for at lystfiske. Dan Jørgensen har svært ved at spå om, hvor meget de nye regler vil øge turismen på Fyn.

- Men der er et bredt potentiale. Fyn er et dejligt sted at fiske allerede, men det kan blive endnu bedre. De nye regler er også gode for vores natur, fortæller ministeren til Fyens.dk.

Det er en sejr

Hos Havørred Fyn, der er et samarbejde mellem kommunerne på Fyn, Ærø og Langeland, jubler de over nyheden.

- Det er en sejr. Vi har kæmpet længe for at undgå garnfiskeri i Odense Fjord, så vi er virkelig glade for, at der er tilslutning til projektet, siger formand, Birgit Sønderskov Weber.

- Vi vil gerne have god natur og mange fisk, men vi vil også have gang i erhvervsudviklingen på Fyn, og det her kommer til at give en masse til turismen, fortæller formanden.

Tudetåbeligt

Med de nye regler bliver garnfiskeri reguleret hårdt. Men den pris er fødevareministeren villig til at betale, for det drejer sig kun om ganske få personer.

- Det vil være tudetåbeligt at bremse på grund af få garnfiskere, siger Dan Jørgensen.

Han regner med, at de nye regler ikke vil skabe forvirring om hvor og hvordan man må fiske – dels fordi de i høj grad er efterspurgt af fiskeriorganisationer og dels fordi turister, der lystfisker, holder sig meget orienteret om, hvad der sker på området.

Man regner med, at hver ørred, der hales op fra vandet, giver et afkast på 4300 kroner på forskellig vis til samfundet – til restauranter, butikker og hoteller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce