Annonce
Kultur

En rigtig god ungdomskrimi

Mange vil kunne få sjov ud af at prøve at løse mysteriet på egen hånd

"Cathys bog" handler om teenagepigen Cathy, der lige er blevet droppet af sin kæreste.

Hun har ellers problemer nok i forvejen: hendes far er død, hun skændes konstant med sin mor, og hun passer ikke skolen. Nu sætter hun sig for at finde ud af, hvorfor hendes kæreste Victor slog op med hende, hvilket kun får hende ud i endnu flere problemer, som ender med en kamp på liv og død.

Bogen er enormt spændende, medrivende og en rigtig god ungdomskrimi. Den er skrevet i dagbogsform, hvilket fungerer rigtig godt.

Sproget er levende, varieret og det virker som om, det er en teenagepige, der har siddet og skrevet disse ting.

Derudover er bogens layout rigtig flot, og igen får man følelsen af, at man virkelig sidder med Cathys dagbog, da der på hver side er små tegninger og krusseduller.

Til sidst er der også en masse ekstramateriale i form af breve, billeder, tegninger og forskellige attester, som den nysgerrige læser kan bruge til at løse bogens mysterier med.

Jeg synes, det er en ny og spændende måde at bygge en bog op på, og jeg tror, at der er mange, der vil få meget sjov ud af at prøve at løse mysteriet på egen hånd ved hjælp af de medfølgende web-adresser og telefonnumre i ekstramaterialet.

Jeg havde dog selv lidt problemer med at finde ud af, hvordan tingene skulle bruges og få det til at virke.

Bogen kan også læses uden brug af ekstramaterialet.

om bogen

Sean Stewart og Jordan Weisman: "Cathys bog". 144 sider, 149 kroner, Politikens Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce