Annonce
Kultur

En rigtig god ungdomskrimi

Mange vil kunne få sjov ud af at prøve at løse mysteriet på egen hånd

"Cathys bog" handler om teenagepigen Cathy, der lige er blevet droppet af sin kæreste.

Hun har ellers problemer nok i forvejen: hendes far er død, hun skændes konstant med sin mor, og hun passer ikke skolen. Nu sætter hun sig for at finde ud af, hvorfor hendes kæreste Victor slog op med hende, hvilket kun får hende ud i endnu flere problemer, som ender med en kamp på liv og død.

Bogen er enormt spændende, medrivende og en rigtig god ungdomskrimi. Den er skrevet i dagbogsform, hvilket fungerer rigtig godt.

Sproget er levende, varieret og det virker som om, det er en teenagepige, der har siddet og skrevet disse ting.

Derudover er bogens layout rigtig flot, og igen får man følelsen af, at man virkelig sidder med Cathys dagbog, da der på hver side er små tegninger og krusseduller.

Til sidst er der også en masse ekstramateriale i form af breve, billeder, tegninger og forskellige attester, som den nysgerrige læser kan bruge til at løse bogens mysterier med.

Jeg synes, det er en ny og spændende måde at bygge en bog op på, og jeg tror, at der er mange, der vil få meget sjov ud af at prøve at løse mysteriet på egen hånd ved hjælp af de medfølgende web-adresser og telefonnumre i ekstramaterialet.

Jeg havde dog selv lidt problemer med at finde ud af, hvordan tingene skulle bruges og få det til at virke.

Bogen kan også læses uden brug af ekstramaterialet.

om bogen

Sean Stewart og Jordan Weisman: "Cathys bog". 144 sider, 149 kroner, Politikens Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce