x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

En pragtfuld løbetur i vintersolen

67-årige Inger Pedersen fra Fraugde lagde ud i fornuftigt tempo på otte-kilometerruten. Som de fleste andre deltagere i feltet var hun godt klar over, at ruten bød på nogle stigninger, der godt kunne trække tænder ud. Foto: Andreas Bastianssen

300 motionsløber havde perfekte forhold under anden etape af Stiftens Etapeløb i Faaborg.

Faaborg: Omkring 300 motionsløbere havde de allerbedste forhold at løbe under, da de i går klokken 11 blev sendt afsted fra Forum Faaborg på anden etape af Stiftens Etape Løb.

En strålende vintersol præsenterede løbsruten på otte og 12 kilometer på smukkeste vis med de fynske alper som en ufattelig smuk baggrund.

Og netop det kuperede terræn prægede taktik-snakken løberne imellem i startområdet - også hos 67-årige Inger Pedersen, Odense, der drøftede stigningerne med sin mand og coach Reinhard Pedersen.

Annonce
Folketingsmedlem Jane Heitmann stod for opvarmning og pep-talk til de omkring 300 deltagere, inden hun selv sprang ned fra scenen og løb med. Foto: Andreas Bastianssen

Ugens løberation: 30 kilometer

- Det bliver nok ikke den allerbedste tid, for stigningerne kan godt drille. Men jeg tager det stille og roligt, fortalte Inger Pedersen, der havde taget plads et stykke nede i flokken for at give hurtigløberne plads ved startstregen.

Det var egentlig Reinhard Pedersen, der for godt 15 år siden lokkede sin kone med ud at løbe. Men hans knæ kunne ikke holde til det, og så fortsatte Inger Pedersen træningen i Idrætsforeningen Fjordager.

Hendes løberation er mellem 25 og 30 kilometer om ugen. Og når hun deltager i motionsløb er Reinhard altid med.

- Jeg er aldrig i tvivl om, hun kan fuldføre - jeg har et ret så sej kone, fortalte Reinhard Pedersen med slet skjult stolthed.

Motionsløbere og eliteløbere starter side om side i Stiftens Etapeløb - netop dette sociale element betyder meget for mange af deltagerne. Foto: Andreas Bastianssen

Motion og elite side om side

Det blev 26-årige Jonas Birkkjær fra Odense, der krydsede målstregen først på otte-kilometerruten i tiden 25:58. Ikke nok til at slå banerekorden, men alligevel godkendt - et hårdt terrænløb lørdag sad stadigvæk i hans benmuskler.

Jonas Birkkjær stiller altid op for at vinde - men Stiftens Etapeløb har også et anset aspekt, som han godt kan lide.

- Her stiller motionister og eliteløbere op side ved side og får snakket og lært hinanden at kende - jeg kan godt lide den sociale side af løbet, siger Jonas Birkkjær.

På 12 kilometer-ruten var det ikke uventet Steffen Massaro, der kom først i mål.

Opvarmning i startområdet - kort efter fik alle varmen. Den kuperede rute trak tænder ud på såvel motionsløbere som eliteløbere. Foto: Andreas Bastianssen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce