Annonce
Faaborg-Midtfyn

En pragtfuld løbetur i vintersolen

67-årige Inger Pedersen fra Fraugde lagde ud i fornuftigt tempo på otte-kilometerruten. Som de fleste andre deltagere i feltet var hun godt klar over, at ruten bød på nogle stigninger, der godt kunne trække tænder ud. Foto: Andreas Bastianssen

300 motionsløber havde perfekte forhold under anden etape af Stiftens Etapeløb i Faaborg.

Faaborg: Omkring 300 motionsløbere havde de allerbedste forhold at løbe under, da de i går klokken 11 blev sendt afsted fra Forum Faaborg på anden etape af Stiftens Etape Løb.

En strålende vintersol præsenterede løbsruten på otte og 12 kilometer på smukkeste vis med de fynske alper som en ufattelig smuk baggrund.

Og netop det kuperede terræn prægede taktik-snakken løberne imellem i startområdet - også hos 67-årige Inger Pedersen, Odense, der drøftede stigningerne med sin mand og coach Reinhard Pedersen.

Folketingsmedlem Jane Heitmann stod for opvarmning og pep-talk til de omkring 300 deltagere, inden hun selv sprang ned fra scenen og løb med. Foto: Andreas Bastianssen
Annonce

Ugens løberation: 30 kilometer

- Det bliver nok ikke den allerbedste tid, for stigningerne kan godt drille. Men jeg tager det stille og roligt, fortalte Inger Pedersen, der havde taget plads et stykke nede i flokken for at give hurtigløberne plads ved startstregen.

Det var egentlig Reinhard Pedersen, der for godt 15 år siden lokkede sin kone med ud at løbe. Men hans knæ kunne ikke holde til det, og så fortsatte Inger Pedersen træningen i Idrætsforeningen Fjordager.

Hendes løberation er mellem 25 og 30 kilometer om ugen. Og når hun deltager i motionsløb er Reinhard altid med.

- Jeg er aldrig i tvivl om, hun kan fuldføre - jeg har et ret så sej kone, fortalte Reinhard Pedersen med slet skjult stolthed.

Motionsløbere og eliteløbere starter side om side i Stiftens Etapeløb - netop dette sociale element betyder meget for mange af deltagerne. Foto: Andreas Bastianssen
Annonce

Motion og elite side om side

Det blev 26-årige Jonas Birkkjær fra Odense, der krydsede målstregen først på otte-kilometerruten i tiden 25:58. Ikke nok til at slå banerekorden, men alligevel godkendt - et hårdt terrænløb lørdag sad stadigvæk i hans benmuskler.

Jonas Birkkjær stiller altid op for at vinde - men Stiftens Etapeløb har også et anset aspekt, som han godt kan lide.

- Her stiller motionister og eliteløbere op side ved side og får snakket og lært hinanden at kende - jeg kan godt lide den sociale side af løbet, siger Jonas Birkkjær.

På 12 kilometer-ruten var det ikke uventet Steffen Massaro, der kom først i mål.

Opvarmning i startområdet - kort efter fik alle varmen. Den kuperede rute trak tænder ud på såvel motionsløbere som eliteløbere. Foto: Andreas Bastianssen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Annonce