Annonce
Faaborg-Midtfyn

En pragtfuld løbetur i vintersolen

67-årige Inger Pedersen fra Fraugde lagde ud i fornuftigt tempo på otte-kilometerruten. Som de fleste andre deltagere i feltet var hun godt klar over, at ruten bød på nogle stigninger, der godt kunne trække tænder ud. Foto: Andreas Bastianssen

300 motionsløber havde perfekte forhold under anden etape af Stiftens Etapeløb i Faaborg.

Faaborg: Omkring 300 motionsløbere havde de allerbedste forhold at løbe under, da de i går klokken 11 blev sendt afsted fra Forum Faaborg på anden etape af Stiftens Etape Løb.

En strålende vintersol præsenterede løbsruten på otte og 12 kilometer på smukkeste vis med de fynske alper som en ufattelig smuk baggrund.

Og netop det kuperede terræn prægede taktik-snakken løberne imellem i startområdet - også hos 67-årige Inger Pedersen, Odense, der drøftede stigningerne med sin mand og coach Reinhard Pedersen.

Annonce
Folketingsmedlem Jane Heitmann stod for opvarmning og pep-talk til de omkring 300 deltagere, inden hun selv sprang ned fra scenen og løb med. Foto: Andreas Bastianssen

Ugens løberation: 30 kilometer

- Det bliver nok ikke den allerbedste tid, for stigningerne kan godt drille. Men jeg tager det stille og roligt, fortalte Inger Pedersen, der havde taget plads et stykke nede i flokken for at give hurtigløberne plads ved startstregen.

Det var egentlig Reinhard Pedersen, der for godt 15 år siden lokkede sin kone med ud at løbe. Men hans knæ kunne ikke holde til det, og så fortsatte Inger Pedersen træningen i Idrætsforeningen Fjordager.

Hendes løberation er mellem 25 og 30 kilometer om ugen. Og når hun deltager i motionsløb er Reinhard altid med.

- Jeg er aldrig i tvivl om, hun kan fuldføre - jeg har et ret så sej kone, fortalte Reinhard Pedersen med slet skjult stolthed.

Motionsløbere og eliteløbere starter side om side i Stiftens Etapeløb - netop dette sociale element betyder meget for mange af deltagerne. Foto: Andreas Bastianssen

Motion og elite side om side

Det blev 26-årige Jonas Birkkjær fra Odense, der krydsede målstregen først på otte-kilometerruten i tiden 25:58. Ikke nok til at slå banerekorden, men alligevel godkendt - et hårdt terrænløb lørdag sad stadigvæk i hans benmuskler.

Jonas Birkkjær stiller altid op for at vinde - men Stiftens Etapeløb har også et anset aspekt, som han godt kan lide.

- Her stiller motionister og eliteløbere op side ved side og får snakket og lært hinanden at kende - jeg kan godt lide den sociale side af løbet, siger Jonas Birkkjær.

På 12 kilometer-ruten var det ikke uventet Steffen Massaro, der kom først i mål.

Opvarmning i startområdet - kort efter fik alle varmen. Den kuperede rute trak tænder ud på såvel motionsløbere som eliteløbere. Foto: Andreas Bastianssen
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Middelfart

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Fyn

Nedlukning er godt for noget: Langt færre fynboer ender på skadestuen

Annonce