Annonce
Navne

En politisk oprører

Der har altid været noget af en oprører i Jens Jørgen Bolvig, forhenværende erhvervschef, folketingsmedlem og cand.hort.

Han begyndte sin karriere i militæret, men blev senere hortonom. Han var viceforstander for Civilundervisningen i Aalborg fra 1956 til 1963 og engagerede sig samtidig i konservativ politik. I to år fra 1958 til 1960 var han landsformand for Konservativ Ungdom. Senere var han folketingskandidat for partiet i Mariager. Partifællerne fandt ham dog lige lovlig "rød".

Efter nogle år som partiløs meldte han sig derefter ind i Det Radikale Venstre, hvor han var folketingskandidat fra 1973. Jens Jørgen Bolvig var medlem af Folketinget fra 1978 til 1981. Herefter blev han erhvervschef, fortrinsvis i Hjørring, hvor han gjorde et stort arbejde for at tiltrække virksomheder til området. Placeringen af Hærens Materiel Kommando i Hjørring regnes for en af hans største politiske sejre.

Bolvigs humanistiske sindelag og trang til oprør kom blandt andet til udtryk, da han fra 1996 til 1997 valgte at skjule tre hviderussere, der var blevet nægtet asyl i Danmark. Et forhold, han ved både by- og landsret er blevet idømt en bøde for. Begge steder fastholdt Bolvig, at der var tale om nødret - på samme måde, som da danskere under 2. Verdenskrig skjulte jøder for tyskerne - da han valgte at skjule den udvisningstruede hviderussiske familie, og at han derfor ikke burde dømmes.

Jens Jørgen Bolvig er medlem af Naturklagenævnet, Flygtninge under Jorden og medstifter af Den Danske Anti-Apartheid Komité.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce