Annonce
Kerteminde

En ny Langeskov-tradition er skabt

Mandag formiddag blandede løbere og folk på indkøb sig smukt mellem hinanden i Langeskov Center. Foto: Helle Nordström

- Det er rigtig fedt, hvis Langeskov mødes og ønsker hinanden Godt Nytår her hvert år, sagde borgmester Kasper Olesen, efter at han havde deltaget i Team Rynkeby Odenses første nytårsløb i Langeskov.

Langeskov: Man skulle se sig godt for på den lange gang i Langeskov Center mandag formiddag, for her skulle løbere og kunder med indkøbsvogne deles om pladsen.

Team Rynkeby Odense havde for første gang arrangeret et nytårsløb i Langeskov, og målet var torvet midt i centeret. Her samledes der i løbet af formiddagen flere hundrede mennesker, der enten havde deltaget i løbet eller var kommet for at heppe - kombineret med dem, der var ude at foretage de sidste nytårsindkøb.

- Mit må var 300 solgte billetter, og sidst jeg var inde og høre, var der solgt 275, så det er godt nok, til at jeg arrangerer løb igen til næste år, lovede Marianne Lund, der sammen med Pernille Egholm stod for løbet.

For ikke bare tog folk et par timer ud af en for nogle travl nytårsaftensdag for at løbe eller gå en tur, men de betalte også for det.

- Vi får 25-30.000 kroner ind på det her løb, for både champagne og kransekage, der bliver uddelt til deltagerne, er sponseret, oplyser Marianne Lund, og alle de rare penge går direkte til Børnecancerfonden.

Annonce
Løbets to "bagkvinder" var Marianne Lund og Pernille Egholm. Foto: Helle Nordström

Håber det bliver fast tradition

Borgmester Kasper Olesen havde også fundet tid til at løbe med, sammen med datteren Clara.

- Det her løb er et rigtigt godt initiativ. Det er lavet, så alle kan være med uanset alder og fysisk formåen, det er sundt at røre sig, og det er godt for fællesskabet, og som en ekstra krølle, så støtter vi samtidig et godt formål, forklarede han.

- Jeg håber rigtig meget, at det her kan blive en fast tradition, så det kan samle endnu flere deltagere. Og det vil da være fedt, hvis det kan blive fast tradition, at Langeskov mødes og ønsker hinanden godt nytår her hvert år.

Borgmester Kasper Olesen (Soc) deltog også i løbet. Blondinen på hans skøb er yngste-datter Clara. Foto: Helle Nordström
Løbets vist nok yngste deltager, arrangør Marianne Lunds barnebarn Anton Lund. Foto: Helle Nordström
Centeret blev i løbet af formiddag fyldt godt op med løbsdeltagere, der ventede på champagne, kransekage og borgmestertale. Foto: Helle Nordström
Løbet var delt op, så der både var 2,5 km. børneløb, 5 km. gåtur/løb og 10 km. løb, så alle kunne deltage. Foto: Helle Nordström
Efter at have deltaget i løbet vard et godt at finde et sted at puste ud. Foto: Helle Nordström
De gule arrangører havde nok at se til, medens folk forventningsfulde sad og ventede på, at der kom chamåpagne i glassene. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce