Annonce
Nordfyn

En ny 470 meter lang sti i Veflinge skal gøre naturen lettere tilgængelig

Lokale borgere i Veflinge har i samarbejde med menighedsrådet og Nordfyns Kommune lavet flere tiltag for at løfte den bynære natur - blandt andet med bålhytte, shelter, stiforløb og tilplantning af to hektar skov. Nu får man hjælp til at anlægge 470 meter ny sti til Kirkeskoven. Privatfoto
Der er bevilliget 200.000 kroner kommunale kroner til at forbedre en sti i Veflinge. Ambitionen er at åbne op for flere naturoplevelser.

Veflinge: Adgangen til Kirkeskoven for blandt andet den lokale børnehave og Havrehedsskolens afdeling i Veflinge vil med en ny sti på 470 meter blive væsentlig bedre. Stien er, siger formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved Holm (V), "prikken over i'et på et mønstersamarbejde mellem lokale borgere, menighedsrådet og Nordfyn Kommune.

Allerede i dag bruges det fem hektar store område flittigt, blandt andre af de mange motionister, der har tilsluttet sig Veflinge bys meget omtalte initiativ "Tab et ton". Nordfyns Kommune har fra starten fulgt projektet tæt og har haft et godt samarbejde med Landdistriktsrådet. Kommunen har lyttet til Landdistriktsrådets anbefalinger og har givet tilskud til delprojekterne undervejs.

Det nye stiprojekt bliver støttet med 198.000 kroner.

Annonce

Folkesundhed

- Det er et flot projekt med knopskydninger år for år, og med stien som prikken over i'et er jeg sikker på, at det bliver en kæmpe gevinst for både lokale borgere og gæster. Vi har vedtaget en vision og en brandingstrategi, hvor vi forpligtet os på, at borgere og turister skal kunne komme tæt på naturen og få unikke oplevelser gennem naturen. Gode naturoplevelser giver vitaminer til krop og sjæl - og dermed også til vores alle sammens sundhed, siger Mette Landtved Holm.

I budgetaftalen for 2020 har Nordfyns Kommune sat penge af til et forprojekt, som skal munde ud i etableringen af Naturpark Nordfyn, ligesom kommunen fortsat arbejder på at etablere en sti langs hele den nordfynske kyst, der er Fyns længste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce