Annonce
Erhverv

En Netto-gul tørklæde-aktion

En række kvinder i Netto-inspireret outfit stille sig op for Netto på Nyborgvej for at aktionere mod Dansk Supermarkeds ansættelsespolitik.

Netto på Nyborgvej i Odense fik besøg af service-mindede tørklæde-piger. De ville vise, at man godt kan give kundeservice, selvom man bruger tørklæde.

Opfordringen er klar: Boykot Netto, Føtex og Bilka - altså Dansk Supermarked.

Den kommer fra en gruppe kvinder, der har det til fælles, at de bærer muslimsk hovedbeklædning. Og baggrunden er en sag, hvor Netto har afvist at ansætte en 26-årig kvinde, der tildækker hals og hår.

En gruppe tørklæde-bærende kvinder har via Facebook dannet en gruppe, der fredag eftermiddag gik i aktion foran Netto på Nyborgvej - som ifølge gruppen var tilfældigt valgt.

Her stillede de op iført Netto-gule tørklæder og spurgte de forskellige kunder, om de kunne hjælpe dem med at bære og pakke varerne.

Målet var at vise, at man godt kan yde service til og have kontakt med kunderne uanset hovedbeklædning.

Læs mere i Fyens Stiftstidende lørdag.

Annonce
En række kvinder i Netto-inspireret outfit stille sig op for Netto på Nyborgvej for at aktionere mod Dansk Supermarkeds ansættelsespolitik.
Aktionen var alvorligt ment, men foregik i højt humør.
Tørklæderne matchede Nettos logo-farve.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce