Annonce
Odense

Én mere til uheldsstatistikken: Beruset mand styrter på elløbehjul

I København har politiet gået målrettet efter berusede elløbehjulsbrugere, og det har udløst masser af bøder. Også i Odense har der været flere tilfælde af sager om spritkørsel på elløbehjul, oplyser Fyns Politi. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En bøde på 2000 kroner er på vej til en mand, der fredag aften uden stort held forsøgte at transportere sig rundt i Odense på elløbehjul i beruset tilstand.
Annonce

Muligvis virkede det genialt i det øjeblik, beslutningen blev truffet:

At se stort på aftenens alkoholindtag og stige op på et af de mange elløbehjul, der står på fortove, gader og stræder i Odense og frister med løftet om hurtigt at kunne bringe én fra A til B.

Men under kørsel på den indre bynæredel af Rugårdsvej måtte en mand, hvis alder ikke er oplyst, fredag aften sande, at ideen om at køre på elløbehjul med sprit i blodet, faktisk er rigtig dårlig. Erkendelsen har muligvis indfundet sig allerede, da han på grund af et styrt kom i nærkontakt med asfalten. Og hvis ikke da, så kort tid efter, da en patrulje fra Fyns Politi sammen en ambulance dukkede op, fordi nogen havde set styrtet og slået alarm.

Politiet kunne på stedet konstatere, at manden virkede beruset, og han måtte derfor afgive en blodprøve, som bekræftede indtrykket.

- Derfor kan han nu imødese en bøde for at køre på elløbehjul i spirituspåvirket tilstand, oplyser vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist.

Ifølge Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside er bøden på 2000 kroner første gang, en person tages på et elløbehjul med en promille på over 0,5. Anden gang stiger bøden til 4000 kroner, og tredje gang kan forseelsen i værste fald udløse en fængselsstraf.

Kennenth Taanquist oplyser, at bøden ikke har nogen betydning for mandens kørekort til bil.

Med uheldet kan der nu føjes endnu en hændelse til den statistik over uheld og ulykker, som Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitets Hospital fører. Foreløbige tal fra viste for nylig, at risikoen for at komme til skade er otte gange større, hvis du kører på elløbehjul frem for at køre på cykel.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce