Annonce
Odense

Én mere til uheldsstatistikken: Beruset mand styrter på elløbehjul

I København har politiet gået målrettet efter berusede elløbehjulsbrugere, og det har udløst masser af bøder. Også i Odense har der været flere tilfælde af sager om spritkørsel på elløbehjul, oplyser Fyns Politi. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En bøde på 2000 kroner er på vej til en mand, der fredag aften uden stort held forsøgte at transportere sig rundt i Odense på elløbehjul i beruset tilstand.

Muligvis virkede det genialt i det øjeblik, beslutningen blev truffet:

At se stort på aftenens alkoholindtag og stige op på et af de mange elløbehjul, der står på fortove, gader og stræder i Odense og frister med løftet om hurtigt at kunne bringe én fra A til B.

Men under kørsel på den indre bynæredel af Rugårdsvej måtte en mand, hvis alder ikke er oplyst, fredag aften sande, at ideen om at køre på elløbehjul med sprit i blodet, faktisk er rigtig dårlig. Erkendelsen har muligvis indfundet sig allerede, da han på grund af et styrt kom i nærkontakt med asfalten. Og hvis ikke da, så kort tid efter, da en patrulje fra Fyns Politi sammen en ambulance dukkede op, fordi nogen havde set styrtet og slået alarm.

Politiet kunne på stedet konstatere, at manden virkede beruset, og han måtte derfor afgive en blodprøve, som bekræftede indtrykket.

- Derfor kan han nu imødese en bøde for at køre på elløbehjul i spirituspåvirket tilstand, oplyser vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist.

Ifølge Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside er bøden på 2000 kroner første gang, en person tages på et elløbehjul med en promille på over 0,5. Anden gang stiger bøden til 4000 kroner, og tredje gang kan forseelsen i værste fald udløse en fængselsstraf.

Kennenth Taanquist oplyser, at bøden ikke har nogen betydning for mandens kørekort til bil.

Med uheldet kan der nu føjes endnu en hændelse til den statistik over uheld og ulykker, som Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitets Hospital fører. Foreløbige tal fra viste for nylig, at risikoen for at komme til skade er otte gange større, hvis du kører på elløbehjul frem for at køre på cykel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce