Annonce
forside

En måned efter flisbrand: Fjernvarmefolk går stadig og "hygger sig" med den ulmende flis

Beredskabet og Marstal Fjernvarme flyttede i december store mængder brændende flis til en nærliggende mark. Billedet her er taget kort før jul, hvor en brandmand er i gang med slukningsarbejdet. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Marstal Fjernvarme arbejder stadig på at slukke de sidste gløder i den brand, som opstod i fjernvarmes flisbjerg den 15. december. Selvom branden nu har stået på en måned, har beboerne i området ikke klaget over lugtgener, fortæller driftsledere

Ærø: Under overskriften "Kan brænde i flere dage: Meterhøje flammer i selvantændt bjerg af flis ved fjernvarmeværk" skrev faa.dk den 15. december historien om, at der var gået ild i flisbjerget ved Marstal Fjernvarme.

Her en måned senere er der stadig gløder i flisen, fortæller Lasse K. Larsen, der er driftsleder hos fjernvarmen.

- Vi går stadig og "hygger os" med at slukke de sidste gløder. Vi er begyndt på at sprede flisen yderligere ud, og jeg vil tro, at de sidste gløder er slukket i løbet af et par dage, fortæller han.

På fjernvarmens hjemmeside kan man læse en rapport om lugtgener fra flisen. Rapporten er lavet i oktober 2018, altså før flisbranden opstod, og den er lavet på baggrund af klager fra naboerne i de nærliggende boligområder. Rapporten konkluderer, at der i den varme sommerperiode godt kan have været lugtgener, men at generne ikke har været sundhedsskadelige.

Branden, som brød ud den 15. december, og som altså nu har varet i en måned, har ikke resulteret i flere klager fra beboerne, fortæller Lasse K. Larsen.

- Østenvinden har heldigvis gjort, at røgen ikke er gledet ned over byen. Vi har ikke fået nogen klager, men det er jo heller ikke et problem, vi har kunnet gøre så meget ved ud over at fortsætte slukningsarbejdet, siger han.

Marstal Fjernvarme forventer, at alle skader fra branden bliver dækket af forsikringen.

- Vi har skader for cirka en million kroner, og vores forsikringsselskab dækker for fire millioner kroner. Den flis, der ligger spredt ud over marken (ved Autogaarden, red.), kan vi ikke genanvende, da brandvæsenet har slukket det med saltvand. Det kan vi ikke smide i kedlen, siger han.

Fjernvarmen arbejder i øvrigt på at finde en ny flisleverandør, så den ikke længere behøver at modtage så store mængder flis på én gang. Brandfolk har tidligere udtalt, at branden formentlig er opstået, fordi flisbjerget var blevet for stort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce