Annonce
Erhverv

En lille én til halsen: Creo Arkitekter fejrer stor ordre

Projektet, som Creo Arkitekter skal være med til at gøre til virkelighed, omfatter en udvidelse af Bispebjerg Hospital på 77.500 kvadratmeter. Illustration: Region Hovedstaden
Creo Arkitekter i Odense, der blandt andet er specialister i at bygge sygehuse, skal være med til at opføre en stor udbygning af Bispebjerg Hospital i København. Entreprenøren er dog italiensk.
Annonce

Det odenseanske arkitektfirma Creo Arkitekter skal være med til at lave en stor udbygning af Bispebjerg Hospital i København. Projektet har et budget på 1,55 milliarder kroner.

Region Hovedstaden har tildelt det italienske entreprenørfirma Rizziani De Eccher entreprisen på byggeriet, og Creo Arkitekter skal være underrådgiver sammen med et andet dansk arkitektfirma, Sweco, og det italienske rådgiverfirma Ati.

Den nye ordre blev mandag morgen fejret med et stykke brød og en lille én til halsen i Creo Arkitekters hovedkvarter på Østerbro i Odense, fortæller administrerende direktør Henning Gammelgaard Andersen.

- Vi ved endnu ikke, hvor meget vi kommer til at tjene på det, men vi fejrer altid vores succeser på den måde, og det her er da helt sikkert en opgave, der er god for vores omsætning. Men det eneste, vi ved lige nu, er, at byggeriet har et budget på næsten 1,6 milliarder kroner, så noget rådgivning skal vi da lave, siger han.

Creo Arkitekter har blandt andet tegnet de nye boliger på Østerlunden på Østerbro i Odense. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Nyt akutcenter

Projektet, som Creo Arkitekter skal være med til at gøre til virkelighed, omfatter en udvidelse af Bispebjerg Hospital på 77.500 kvadratmeter, som blandt andet skal indeholde et nyt akutcenter, operationsafdelinger, en intensivafdeling, ambulatorier og en mor/barn-afdeling.

Hvilke opgaver, det odenseanske arkitektfirma skal udføre, er heller ikke på plads endnu. Men en af dem bliver at sikre, at det nye byggeri lever op til danske regler og standarder for sygehusbyggeri, fortæller Finn Sørensen, der er ansvarlig for Creo Arkitekters sundhedsafdeling.

- Vi er blandt andet med til at sikre, at det, der bliver lavet, passer til danske hospitaler, at det overholder kravene til hygiejne, dansk lovgivning og den slags. Vi skal ikke tegne det, men vi er entreprenørens garant for, at han kan levere noget, der lever op til dansk sygehus-standard. Så det bliver tegnet i Italien, og det vil være begrænset, hvad vi skal lave i projekteringen, hvor man sidder og tegner nye dørkarme, vinduer og den slags, siger han.

Annonce

Ekspert i sygehuse

Creo Arkitekter har gennem mange år specialiseret sig i sygehuse og er for tiden med til at bygge nogle af de nye supersygehuse.

- I Gødstrup og på Rigshospitalet, hvor vi er med til at bygge en ny fløj, er vi i fuld gang, og det er vi også på det nye Aalborg Universitetshospital, siger administrerende direktør Henning Gammelgaard Andersen.

Derudover har Creo Arkitekter budt på opgaver på sygehuset i Køge, der er en del af Sjællands Universitetshospital. Og på OUH har Creo Arkitekter for nylig givet tilbud på to opgaver, blandt andet et sygehuskøkken.

- Nogle opgaver vinder vi, andre vinder vi ikke, siger Henning Gammelgaard Andersen, der dog glæder sig over Bispebjerg-projektet.

- Det er en god opgave at få i forlængelse af vores andre sygeshus-projekter, og så er det en god opgave at kunne referere til, siger han.

Creo Arkitekter kom i februar pludselig i økonomisk knibe efter en tabt erstatningssag, som fik banken til at lukke for kassekreditten. Forretningsmanden Lars Baun fra Strib kom det odenseanske arkitektfirma til undsætning.

- Og den sag er vi helt ude over nu, siger Henning Gammelgaard Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Annonce