Annonce
Nyborg

En læser får svar: Nej bolværket er ikke ved at rådne væk

Der ligger en del store fartøjer i Østerhavnen, men de skal ikke være nervøse for at fortøjre i det store træpullerter, selv om nogle af dem ser lidt rådne ud. Det siger Nyborgs havne-chef. Foto: Mogens Rasmussen.
Havnechef afviser, at træ-bolværket i Østerhavnen er ved at rådne op. Men nogle af pullerterne ser ikke godt ud.

Nyborg: Hvad er det, der sker nede på Østerhavnen? Er alt træværket ved at rådne væk?

Sådan spørger en læser, Jan Ulrich, der har sin gang i området, fordi har bor på havnen.

Jan Ulrich har bemærket, at nogle af de ellers så solide træpullerter - altså de træbjælkerne, skibene bruger til at fortøjre ved - ser meget rådne ud og skibenes tovværk har slidt store stykker af træet.

Pullerterne er en del af det brede trædæk foran Toldboden og bygningen, der rummer Café Apostrof, og det skulle jo helst være i orden, for her går en masse mennesker og om sommeren sidder folk og nyder det i cafeens udeservering.

Men det står ikke helt så slemt til, som det måske ser ud. Det siger Drifts- og havnechef Jens Kimer-Jørgensen, Nyborg Kommune.

- To af pullerterne ser lidt medtagne ud, men det er vores indtryk, at der stadig er meget godt kærnetræ i dem, og de godt holde en tid endnu, siger Jens Kimer-Jørgensen.


- To af pullerterne ser lidt medtagne ud, men det er vores indtryk, at der stadig er meget godt kærnetræ i dem, og de godt holde en tid endnu

Jens Kimer-Jørgensen, drifts og havnechef i Nyborg Kommune


Havnechefen understreger, at alle de kommunale kajer og broer for nogle år siden blev gennemgået og vurderet af et rådgivende ingeniørfirma, hvorefter man lavede en vedligeholdelsesplan og satte penge ind i budgettet til den nødvendige vedligeholdelse.

Selv om der ikke længere er erhvervshavn i havnen i Nyborg by, råder havnen over flere kilometer bolværker og broer fra den gamle færgehavn over inderhavnene til marinaen og fiskerihavnen.

Østerhavnen fremstår i dag som en lille perle omkranset boliger og restaurant og toldbod og med en masse gæstesejlere om sommeren.

Men i mange år var det lille havnebassin en del af industrihavnen og rummede blandt andet et kullager med en stor kran.

I 1980'erne var det slut med kul, og politikerne diskuterede længe, hvad havnen skulle bruges til.

Spørg redaktionen

  • Artiklen her er blevet til, fordi en læser har stillet et spørgsmål til redaktionen. Du kan også stille spørgsmål og på den måde være med til at inspirere vores journalister og få indflydelse på, hvilke emner og sager vi laver journalistik om. Du kan spørge løs på spoergredaktionen.fyens.dk/nyborg/ hvor du også kan se andre journalistiske historier, der blevet til med inspiration fra vores læsere.

SF'eren Knud Theil ville have havnen fyldt op, fordi det ville være for dyrt at renovere den, men det endte med at byrådet droppede Østerhavnen som erhvervshavn og inviterede de allerførste havneboliger indenfor - Holmegårdens bygeri langs Toldbodgade.

Samtidig byggede man de store træ-promenader, der altså nu er blevet noget medtagne af vind og vejr gennem 30-40 år.

Hvad er det der sker med træ-pullerterne i Østerhavnen, spørger en læser? Denne pullert foran Toldboden er tilsyneladende ikke i topform. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce