Annonce
Kerteminde

En læser undrer sig: Må man rejse til en anden region for at få en vaccine?

Ifølge Michael Nielsen kan tidsbestillingssystemet være svært at finde rundt i. Arkivfoto: Rune Borre-Jensen
Region Syddanmark ser intet problem med at folk vaccineres på tværs af regionerne.

Kerteminde: Er det en god idè at rejse tværs over Danmark for at blive vaccineret?, spørger læser Lise Pedersen, der har skrevet til redaktionen.

- Det er meldt ud, at borgerne skal vente til, der er ledige tider i ens lokalområde. Nu tager denne borger reelt en vaccine fra en borger, som bor ved Horsens.

- Der skal helst ikke være for mange, der vælger denne løsning, for så bliver der kørt på tværs af landet mange gange frem og tilbage, konstaterer Lise Pedersen, der skrev til redaktionen efter, hun læste historien om Knud Sørensen fra Revninge, der kører 124 kilometer til Horsens for at blive vaccineret.


Det er lidt ligesom SKAT, den dag man kan se om man får penge tilbage. Alle prøver at komme til hurtigt.

Michael Nielsen


- Borgerne skal jævnligt gå ind og tjekke, om der er vaccinationstider i deres lokalområde, da de bliver lagt op løbende. Jeg synes, det offentlige gør, hvad de kan, så det er ærgerligt, at borgerne rundt omkring vælger, at brokke sig om noget, der er meldt ud og forklaret, skriver Lise Pedersen.

Det ser dog ikke ud til, at det er noget, regionerne anser som et problem.

Annonce

Forståeligt at folk gør det

Michael Nielsen, der er regionsrådsmedlem for Region Syddanmark, kan godt forstå, at folk ender med at blive vaccineret langt væk.

- Jeg har fuld forståelse for, at folk bliver vaccineret så hurtigt som muligt, selv om de så skal langt væk. Det vil vi nok også gøre, hvis det er den eneste mulighed. Det er lidt ligesom SKAT, den dag man kan se, om man får penge tilbage. Alle prøver at komme til hurtigt, siger han.

Han tilføjer dog, at der egentlig er rigeligt med vaccinationer i Region Syddanmark, hvor Knud Sørensen er bosat. De kan bare være svære at finde i systemet.

- Systemet virker ikke ret godt lige nu. Man skal ind på hver enkel individuel tid, så man ser ikke nødvendigvis de tider som er i Odense, men nogle meget længere væk. Så tager man jo dem, siger han.

Hos Region Syddanmark ser man lige nu heller ingen problemer med, at folk rejser på tværs af regionens grænser.

- Det har regionen det fuldstændig afslappet med. Det er, så vidt vi kan se, ikke noget, som giver bøvl, siger Carsten Bruun, presserådgiver for Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce