Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Skal vi spritte kortene, når vi spiller bridge?

Bridgespillere i gang ved bordet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Selvom Danmarks Bridgeforbund har aflyst alle bridgeturneringer, er der stadig masser af muligheder for at spille bridge. Der er mange muligheder for at spille online, og hvis du passer på og overholder alle retningslinjer, er der ikke noget i vejen for at spille en privat bridge.
Annonce

Hvordan forholder man sig til turnerings-L´hombre og turnerings-bridge, hvor man sidder i hold på fire personer, der bytter kort, uden sprit af hvert enkelt kort og håndvask mellem spillene, spørger Lone Hansen, der har henvendt sig til redaktionen.

Til at besvare spørgsmålet har Fyens.dk fået hjælp af bridge-journalist, tidligere landstræner for Færøernes bridgelandshold og nuværende formand for Kerteminde Bridgeklub Svend Novrup.

Kan man overhovedet spille bridge i de her corona-tider?

- Ja, Danmarks Bridgeforbund har strøget alle turneringer. Men nu er der nogen, der har lavet en plast-anordning, der med centrum midt på bordet har vægge ud mellem alle fire spillere, og man regner med, at med den kan man genoptage spillet i nogle af de store bridgecentre i Danmark.

- Bortset fra det mener jeg ikke, der er noget problem i at spille en privat bridge med nogen, man kender, hvis man holder den fornødne afstand og sørger for at spritte hænderne grundigt.

- Der er fire ældre damer mellem 76-82 år, der har spurgt Sundhedsstyrelsen, om de burde opgive deres ugentlige bridgeaften, og de fik at vide, at hvis de passede på og var lidt forsigtige, så kunne de godt fortsætte.

- Men det tager lang tid, inden vi får lov til at spille turnerings-bridge igen, og det er ikke så godt, for alene Kerteminde Bridgeklub mister 10-12.000 kroner hen over sommeren på, at vi ikke kan holde åbent hus.

Er det muligt at spritte kortene af, hvis man gerne vil spille?

- Det kan man ikke.

- Hvad er mest corona-sikkert at spille. L`hombre eller bridge?

- Det må være helt det samme for alle kortspil. Det er de samme ting, man skal tage i agt for.

- Bridgespillere er jo lidt oppe i alderen, så bør de ikke være ekstra opmærksomme på smitterisikoen?

- Jo, det er helt sikkert, og det er en af de ting, der gør, at bridge kommer senest i gang, for gennemsnitsalderen i bridgeklubberne er omkring 70 år. Men der sker noget i de her år, for der er en vældig skolebridge-organisation, der vinder indpas.

Kan man ikke bare spille bridge på nettet i stedet for?

- Det gør folk også i fantastisk omfang. Der er fire-fem daglige turneringer med op til 250 par. Det er ikke noget problem.

- Alle de, der ikke kan tåle at være uden bridge, de deltager i dem. Jeg synes, at det personlige nærvær er så vigtigt, at jeg gider ikke.

- Jeg tror også, at der er nogen, der sidder og snyder lidt, for man skal jo sidde ved hver sin computer, og hvis man sidder lidt for tæt ved hinanden, så har man muligheden for at snyde.

- Men det er en vældig god træning. Allerede da jeg var landstræner for Færøerne Bridgeforbund, der hævede vi standarden for spillerne ved at lave online bridge. Færøerne har nemlig meget svært ved at komme i forbindelse med stærke spillere og få træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce