Annonce
Kerteminde

En læser får svar: Skal Kerteminde have en shuttlebus?

Sådan kunne shuttlebussen til p-pladsen ved Johannes larsen museet se ud. Arkivfoto: Keld Stampe
Nej, Kerteminde skal ikke have en shuttlebus, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.
Annonce

Kerteminde: - Når man nu nedlægger p-pladser i Kerteminde bymidte, er det så, fordi man påtænker at bygge en letbane eller indsætte shuttlebusser til at fragte folk frem og tilbage, spørger Jan Andersen, der har skrevet til redaktionen.

Spørgsmålet er lidt af en joke, men det er også lidt seriøst, forklarer Jan Andersen, da avisen ringer ham op.

- Når de fjerner alle de p-pladser fra bymidten, og de vil have, at dem, der skal handle, skal gå 750 meter ude fra p-pladsen ved Johannes Larsen. Hvad har man så tænkt sig?

- Jeg tror ikke, der er mange af dem, der kommer for at handle, der vil gå 750 meter. De finder andre steder at handle, siger Jan Andersen.

Annonce

Bycykler

Avisen sendte straks spørgsmålet videre til formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF).

Skal vi have shuttlebusser i Kerteminde?

- Nej, jeg har i hvert fald ikke tænkt på det. Det ville være galimatis at begynde at køre shuttlebus og lave mere forurening, siger Jesper Hempler, der til gengæld godt kunne tænke sig, at der kom nogle bycykler til Kerteminde, så kunder og turister kunne parkere enten ved Johannes Larsen eller roklubben og cykle ind til midtbyen.


Det ville være galimatias at begynde at køre shuttlebus og lave mere forurening

Jesper Hempler


- Så kunne turisterne lige springe på en cykel og køre det sidste stykke, så midtbyen ikke blev overbefolket af biler. Det kunne være en muglighed. Det er ikke en shuttlebus, men det er i hvert fald et transpor middel fra parkeringspladsen, og der hvor man ønsker at komme hen, forklarer Jesper Hempler.

Skal der være bycykler hele året eller kun i nogle måneder?

- Det er helt tydeligt, at det store behov ligger i skolernes sommerferie. Det er der, det helt store pres er. Men jeg har også foreslået, at der på den nye busholdeplads (ved bådopbevaringspladsen, red) kunne blive tænkt en eller anden form for cykelløsning ind. Der kunne være nogle elcykler, man kunne leje eller noget.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce