Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Så mange nye er bekræftet smittet med covid-19 i de fynske kommuner

Hvordan ser det ud med nye antal smittede i de fynske kommuner? Det svarer vi en læser på i artiklen her, hvor vi giver et overblik over den seneste statistik fra myndighederne. Foto: Thomas Coex/AFP/Ritzau Scanpix
En læser har spurgt os, hvordan det ser ud med antallet af smittede med covid-19 i kommunerne. Her bringer vi det seneste overblik fra myndighederne.

"Hvad er antallet af nye smittede fordelt på kommuner? For os på landet ser smitten ud til at være ovre for nu."

Sådan har Vivi Juel Hansen skrevet til redaktionen.

Det er selvfølgelig corona-virussen og den følgende sygdom, covid-19, hun hentyder til. Og der kan være noget om snakken. I hvert fald er der kun få nye fynboer, der på det sidste er testet positive for covid-19.

Klokken 14 mandag har Statens Serum Institut offentliggjort den nyeste statistik, og tallene viser, at ingen af de fynske kommuner har konstateret mere end ni smittede den seneste uges tid. Faktisk hedder intervallet en til ni smittede.

Og landkommunerne Assens og Faaborg-Midtfyn har slet ingen bekræftede tilfælde af covid-19-smittede haft de sidste syv dage. Det samme gælder Langeland.

Sådan ser antallet af bekræftede smittede ud i de seneste syv dage. Der kan dog stadig være mørketal, fordi der fortsat er mange danskere, som ikke er blevet testet for covid-19. Foto: Screenshot fra Statens Seruminstituts hjemmeside.
Annonce

Mørketal og forsinkelse

Men - og det er vigtigt - der er to væsentlige forbehold at have for øje.

For det første omfatter statistikken kun de fynboer, der er blevet testet. Der kan derfor være store mørketal. På landsplan er nu 155.810 personer blevet testet. Det svarer kun til omkring 2,7 procent af befolkningen, og fordi covid-19 giver meget forskellige symptomer, kan mange danskere være smittet uden at vide det. Nogle oplever nemlig kun milde symptomer, mens andre får alvorlige, livstruende infektioner.

For det andet er der en markant forsinkelse i statistikken, fordi inkubationstiden kan være flere uger.

Myndighederne har åbent forklaret, at den forsigtige genåbning af samfundet alt andet lige vil betyde flere smittede. Også selvom vi følger retningslinjerne, holder afstand og vasker hænder. Og dén stigning kan vi på grund af tiden fra smitte til symptomer og sygdom først se efter nogle uger.

Du kan se udviklingen i antallet af bekræftede smittede den seneste uge på kortet herunder. Under det, finder du et kort med de samlede antal personer, der er bekræftet smittet i hele corona-perioden.

Her kan man se antallet af bekræftede smittede i kommunerne gennem hele corona-perioden i Danmark. Foto: Screenshot fra Statens Seruminstituts hjemmeside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce