Annonce
Middelfart

En læser får svar: Ny bro kræver flere vejbaner - hvor skal de være, borgmester?

En fordobling af antal vejbaner fra 6 til 12 kræver jo flere vejbaner før og efter broen, ellers er det da nonsens. Hvor skal de nye motorvejsforbindelser være, borgmester? Sådan spørger læser Palle Christensen gennem avisen borgmester Johannes Lundsfryd (S). Foto: JFM

Nordvestfyn: Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S) understregede for nyligt i avisen, at en tredje forbindelse over Lillebælt er helt uundgåelig.

Det har fået læser Palle Christensen til at spørge: En fordobling af antal vejbaner fra 6 til 12 kræver jo flere vejbaner før og efter broen, ellers er det da nonsens. Hvor skal de nye motorvejsforbindelser være, borgmester?

Til det svarer borgmesteren, at selv om intet er fastlagt endnu, er han helt med på, at det skal ske så skånsomt som muligt.

- De foreløbige skitser viser en bro bare 50 meter nord for den nuværende, og med den skal vi ikke ud at lave udvidelser i Kauslunde eller noget i den stil, siger han og forklarer, at det kun er en eventuel ny bro og de dertilhørende tilkørselsramper, der skal udvides. Samtidig har kommunen mulighed for at få indflydelse i høringsperioden, hvis det besluttes at etablere en ny bro.

- En ny forbindelse vil løse de problemer, vi får om ganske få år. Om otte år vil trafikken over Den ny Lillebæltsbro være lige så tæt, som den er på motorvejen på Vestfyn nu. Det bliver til stor gene for bilisterne, der pendler til og fra vores område, og dem har vi mange af. Vil vi også i fremtiden være et af landets vækstcentre, kræver det, at folk kan komme til og fra arbejde, og at virksomhederne kan få deres varer frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce