Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Muligt at skaffe fibernet til Søndersø

Energi Fyn vil gerne rulle fibernet ud til Søndersø, hvis man indgår en aftale med antenneforeningen, eller får nok forhåndstilkendegivelser fra områdets beboere. Privatfoto
Hvis de private i Søndersø ønsker at få fibernet til området, skal der laves en aftale med antenneforeningen eller være bred lokal opbakning.
Annonce

Søndersø: Lasse Sørensen har via Spørg redaktionen henvendt sig til avisen og spurgt, om der er planer for udrulning af fibernet i Søndersø og i så fald hvornår.

Med fibernet opnår man blandt andet en højere internethastighed end ved antennenet, så man hurtigere kan uploade og downloade ting fra internettet.

I øjeblikket kan man ikke få fibernet i Søndersø. Adgangen til internettet bliver levereret gennem en antenneforening.

Bredbåndsdirektør i Energi Fyn, Carsten Nedergaard Hansen, afviser ikke, at der kommer fibernet til Søndersø, men det kræver, at man kan få en aftale med den lokale antenneforening.

- Vi vil helst gøre det i samarbejde med antenneforeningerne. Vi har allerede lavet aftaler med 12 antenneforeninger og er i kontakt med flere, så det bedste for Søndersø ville være, at vi kunne indgå et fælles samarbejde.

Annonce

Hjælp fra borgerne

Carsten Nedergaard Hansen fortæller, at Energi Fyn også er klar til at rulle fibernet ud til områder uden om antenneforeningerne, hvis de får nok forhåndstilkendegivelser.

- Vi ruller ud i det øjeblik, vi har indgået en aftale med antenneforeningen, eller der er skaffet minimum 50 procents tilslutning uden om antenneforeningen i et område.

- Vi bruger vores investeringskroner de steder, hvor det giver bedst mening, og det er der, hvor der er flest kunder, som vil koble sig på. Det er derfor, der er en forhåndstilkendegivelsesproces, fortæller Carsten Nedergaard Hansen

Han tilføjer, at lokale ildsjæle kan hjælpe med at fremskynde processen.

- Først og fremmest kan man forsøge at påvirke antenneforeningen til at indgå et samarbejde. Det kan man blandt andet gøre til deres generalforsamling. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan de forsøge at få minimum 50 procent forhåndstilkendegivelser i ens område.


Vi ruller ud i det øjeblik, vi har indgået en aftale med antenneforeningen, eller der er skaffet minimum 50 procents tilslutning uden om antenneforeningen i et område.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør ved Energi Fyn


Skulle det lykkes at få tilstrækkeligt forhåndstilkendegivelser eller at indgå en aftale med antenneforeningen, bliver Søndersø dog nødt til at vente lidt endnu, før byen kan få fibernet

- Efterspørgslen er lige nu så stor, at produktionsplanen er fyldt for hele 2021. Så det ville være engang i 2022, vi ville kunne etablere fibernet, fortæller Carsten Nedergaard Hansen.

Der er for nyligt oprettet en gruppe på Facebook, som er for folk, der gerne vil have fibernet til Søndersø. Der er i skrivende stund 177 medlemmer i gruppen.

Har du ligesom Lasse Sørensen et spørgsmål eller en undren, som du godt kunne tænke dig, at avisen finder svar på, så tøv ikke med at henvende dig. Du kan skrive dit spørgsmål direkte i boksen under artiklen her.

https://modules.wearehearken.com/fyens-nordfyn/embed/5816.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce