Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Kommunen kan selv ikke opsætte stærekasser

En læser undrer sig over, at Nordfyns Kommune ikke opsætter permanent fartkontrol ved Assensvej/Odensevej. Stærekassen her er på Bogensevej i Næsby ved Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Nordfyn: Der har i forbindelse med etableringen af lysreguleringen på Assensvej/Odensevej uden for Bogense to gange i løbet af kort tid blevet foretaget fartmållinger af en såkaldt ATK-vogn. I alt har ATK-vognen registreret 90 sager med bilister, der kørte for stærkt på strækningen, hvor der for øjeblikket er fartbegrænsning på 50 kilometer i timen.


Det er ikke muligt for en kommune at opstille permanent hastighedskontrol. Det er udelukkende Vejdirektoratet og Rigspolitiet, som tager stilling til opsætning af faste stærekasser til fartkontrol.

Louise Rasmussen, chef for Drift i Nordfyns Kommune


Det har fået en læser til tasterne. Han undrer sig over, hvorfor man ikke opsætter en permanent fartkontrol ved det kryds, hvor tre mennesker omkom den 28 juni, da de blev påkørt af en bil med en fart på mindst 154 kilometer i timen.

Avisen har stillet spørgsmålet videre til Louise Rasmussen, chef for Drift i Nordfyns Kommune.

- Det er ikke muligt for en kommune at opstille permanent hastighedskontrol. Det er udelukkende Vejdirektoratet og Rigspolitiet, som tager stilling til opsætning af faste stærekasser til fartkontrol. Det er ikke noget, som kommunen kan eller må opsætte.

Annonce

Ikke mulig

Hun forklarer samtidig, at kommunen ikke har mulighed for at ansøge om en stærekasse.

- Der er ikke mulighed for at sende en ansøgning afsted, men vi er jo altid i tæt dialog med politiet, som også indgår i vores trafiksikkerhedsudvalg.

Der er opsat stærekasser på i alt 11 lokationer, fordelt på tværs af Danmark i øjeblikket. Den eneste på Fyn er på Bogensevej i Næsby ved Odense.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce