Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Kan vi ikke få en cykelsti mellem Bogense og Søndersø?

En læser efterspørger en cykelsti mellem Bogense og Søndersø, gerne en to-vejs. Arkivfoto: Morten Pape
En læser undrer sig over, hvorfor strækningen mellem Bogense og Søndersø ikke er blevet gjort mere sikker for de tohjulede. Udvalgsformand fortæller, hvor strækningen ligger på liste med prioritering af nye cykelstier.

Nordfyn: Kan vi ikke gøre strækningen fra Bogense til Søndersø og hjem igen mere sikker? Måske en fremtidssikret cykelsti. Gerne en to-vejs, har læseren Mogens Lindkvist skrevet til os via Spørg Redaktionen.

Vi har stillet spørgsmålet videre til Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

- Jeg er fuldstændig enig (i at den burde være mere sikker, red.), og det er også noget, vi egentlig allerede har prioriteret, fordi vi årligt sørger for at holde os ajour og melde ind til en statslig pulje for fremme af cykelstier. Og der har vi egentlig allerede i forvejen prioriteret strækningen fra Bogense til Særslev og strækningen fra Særslev til Søndersø.

Annonce

Tre mio. per km

Den seneste stiplan for årene 2018-2020 er man inde i slutspurten af nu, hvor man er ved at etablere en cykelsti mellem Bredbjerg og Morud.

- Når Bredbjerg-Morud stien er etableret, er det faktisk kun kyststien, der ligger tilbage. Og så skal vi jo i år, også når vi kigger på næste års budget, se på, om vi kan få lavet en ny stiplan.


En kilometer cykelsti koster lige under tre millioner kroner, og derfor er en strækning som Bogense-Søndersø med sine 16 kilometer en stor post.


Anders Thingholm fortæller, at en kilometer cykelsti koster lige under tre millioner kroner, og derfor er en strækning som Bogense-Søndersø med sine 16 kilometer en stor post.

- Det er nogle større projekter, så alt hvad vi kan gøre for at få del i den statslige pulje, det arbejder vi meget for, fortæller han og tilføjer:

- Og så er det kun 40 procent, staten spytter i kassen, når det sker, og så er det ellers os selv, der skal finde pengene i budgettet. Men vi har en prioritering af cykelstier, hvor strækningerne Søndersø-Særslev og Særslev-Bogense ligger rigtig højt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce