Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Kan man få coronavirus fra fødevarer - ligesom Roskildesyge?

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
En læser spørger, om man kan få coronavirus fra fødevarer. Nej, ikke hvis du spiser maden. Men hvis du rører ved den og får overført smitten til dine luftveje, kan du blive smittet.

- Er det blevet undersøgt om man kan få coronavirussen via uhygiejniske/smittede fødevarer lige som for eksempel en anden typisk virussygdom - Roskildesygen?, spørger Claus Rasmussen.

Fyens.dk har fået fødevareingeniør og kandidat i fødevarevidenskab og teknologi, Michael René til at hjælpe med et svar.

- Jeg kender ikke til nogen undersøgelser, hvor man beviser smittevejene fra coronavirus til fødevarer og så tilbage til en ny borger, siger Michael René.

- Er corona og Roskildesygen det samme i forhold til smitte?

- Roskildesyge eller norovirus og coronavirus smitter på to forskellige måder. Norovirus er en virus, der smitter via tarmen. Altså man spiser en fødevare med norovirus på, og så bliver man syg. Hvorimod coronavirus den smitter via væsker (i luften) og luftveje. Så de smitter på to forskellige måder.

- Coronavira er så små, så de kan svæve som væskepartikler i luften, som er usynlige for øjet. Dem kan man indånde. Hvis man indånder dem, så kan man blive smittet. Det er derfor, Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi skal holde afstand.

- Så man kan ikke få coronavirus, hvis man spiser banan, der er smittet med coronavirus?

- Der sker ikke noget, hvis du spiser den. Smitten sker, hvis du rører ved den, og du får overført smitten til din tommelfinger, og på en eller anden måde får ført din tommelfinger op i øjet eller får kontakt med slimhinder i munden eller næsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce