Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Hvornår kommer tunnellen under Sandvad?

Brugere af den nye cykelsti mellem Skamby og Søndersø skal væbne sig med lidt mere tålmodighed, før end tunnellen under Sandvad er etableret. Arkivfoto: Morten Pape
Den nye cykelsti mellem Skamby og Søndersø blev færdig før sommerferien, men arbejdet med den planlagte tunnel under Sandvad, som skal etableres i forbindelse med cykelstien, er endnu ikke igangsat. Avisen har undersøgt hvorfor.
Annonce

Skamby/Søndersø: En læser har henvendt sig til redaktionen med en undren. Han spørger, hvornår der etableres en tunnel under Sandvad i forbindelse med den nye cykelsti fra Skamby til Søndersø. Læseren skriver endvidere, at det er mærkeligt, at der anlægges en cykelsti, men at man ikke får "lavet det mest farlige, kryds af Sandvad inden skolestart i uge 33."

Vi har stillet spørgsmålet videre til Henrik Boesen, direktør for Teknik, Erhverv og Iultur i Nordfyns Kommune.

- Det er faktisk af hensyn til trafiksikkerheden, at arbejdet med tunnellen ikke er gået i gang endnu. Baggrunden er, at man i forbindelse med arbejdet skal lukke vejen helt af, og lige i den her periode, hvor der høstes og der kører traktorer og så videre, så ville de store køretøjer skulle ud på andre små veje. Derfor er det blevet vurderet bedre at vente med at lukke Sandvad og vente ind til alle de tunge transporter er overstået.


Jeg kan godt forstå, at man stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor den ikke er lavet nu her, hvor børnene starter, men samlet er vurderingen altså, at det ville have større gener at lukke Sandvad i den periode her.

Henrik Boesen, direktør for teknik, erhverv og kultur


Beslutningen er taget, forklarer Henrik Boesen videre, i samråd med erhvervslivet, heriblandt Danish Agro, der ligger i Skamby, og som blandt andet bruger vejen til tung korntransport.

- Så jeg kan godt forstå, at man stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor den ikke er lavet nu her, hvor børnene starter, men samlet er vurderingen altså, at det ville have større gener at lukke Sandvad i den periode her.

Projektleder fra kommunen, Morten Grønvald, oplyser til avisen, at arbejdet med tunnellen forventes igangsat, lige så snart at man er færdig med at høste. Han vurderer derfor, at arbejdet igangsættes om to til tre uger fra i dag, og at tunnellen forventes færdig kort efter efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce