Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Hvornår kan besøgstjenesten igen rykke ud?

Ældresagens besøgstjeneste må vente lidt endnu med at rykke ud. Arkivfoto: Joan Karlsen
Myndighederne opfordrer til at holde afstand for at undgå spredningen af coronasmitte, der især kan ramme ældre og sårbare grupper i samfundet. Men hvornår kan de ældre, der sædvanligvis får ugentlige besøg af en besøgsven, igen få besøg? Sådan spørger en besøgsven, der gerne snart vil afsted igen.

Coronavirussen har i de seneste mange uger lukket det meste af landet ned og gjort, at vi alle har mindsket den sociale kontakt med hinanden.

Især har opfordringen fra myndighederne lydt på at passe på de ældre og sårbare i samfundet blandt andet ved at holde afstand.

Men hvad med de ældre, der har en besøgsven, som typisk hver uge kommer forbi til en snak?

Det vil 80-årige Lis Klinggaard fra Otterup gerne vide. Hun er selv besøgsven gennem Ældresagens besøgstjeneste for en 91-årig dame, og det har hun været i lidt over et år. Hun vil gerne vide, hvornår det igen er sikkert at komme på besøg.

Lis Klinggaard plejer at være på besøg en gang om ugen, fortæller hun, men sidst de sås var i begyndelsen af marts, inden Danmark lukkede ned. Siden nedlukningen har Ældresagen opfordret deres besøgsvenner til i stedet at ringe til brugerne. Og det gør Lis Klinggaard.

- Vi ringer sammen cirka hver anden dag og taler i en halv times tid. Det, det drejer sig om, er jo at snakke sammen, men det er stadig ikke det samme som et rigtigt besøg, siger hun.

Besøgstjenesterne under corona

Foruden Ældresagen har Røde Kors også en besøgstjeneste.

De har på grund af coronasituationen oprettet en online platform, hvor man kan tale med en frivillig fra Røde Kors. Man kan også selv melde sig som frivillig. Platformen kan findes på snaksammen.dk.

Annonce

Ældresagen: Vent med besøg

Men Lis Klinggaard må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Det fortæller underdirektør i Ældresagen Lars Linderholm.

- Lige nu kan vi ikke anbefale at tage på besøg. Vi er ikke i nogen tvivl om, at der er mange både venner og værter, der savner hinanden og glæder sig til at kunne ses igen. Jeg er rigtig glad for at kunne se, at langt de fleste besøgsvenner har holdt kontakten med deres værter i den her tid, siger han.

En egentlig dato på, hvornår besøgstjenesten igen kan rykke ud, har de endnu ikke fra Ældresagens side. Og det er især på grund af de, der modtager besøg.

- En stor del af de værter, vi har, er i risikogruppen, og dem skal vi selvfølgelig passe på. Men vi har så sandelig også vores besøgsvenner. Det skal foregå under betryggende forhold for begge parter, så vi følger myndighedernes råd og vejledninger tæt, siger Lars Linderholm.

Indtil da må man væbne sig med tålmodighed og følge de udmeldinger, Ældresagen kommer med, påpeger underdirektøren.

- Vi skal nok melde ud, når vi igen kan anbefale besøg, og der giver vi også en klar vejledning til både værter og besøgsvenner. Indtil da må man sørge for at holde kontakten via telefon, siger Lars Linderholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce