Annonce
Kerteminde

En læser får svar: Hvornår åbner toiletterne på Sydstranden?

Ingelise Rode håber, at det snart bliver muligt at åbne toiletterne på Sydstranden igen. Arkivfoto: Christian Brandt
Ingelise Rode undrer sig over, at det stadig ikke er muligt at komme på toilettet på Sydstranden i Kerteminde og vil gerne vide, hvornår strandens tissetrængende gæster igen kan benytte toiletterne. Vi fandt et svar til hende, som du kan læse her.
Annonce

Kerteminde: Fredag i sidste uge var Ingelise Rode på Sydstranden i Kerteminde, og her mødte hun et låst toilet.

- Der stank af urin på stranden, skriver hun til Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og kunne derfor godt tænke sig at vide, om toiletterne på Sydstranden snart åbnes.

Hun mener, at det er vigtigt, at det bliver bragt i orden, da Kerteminde som bekendt er en turistby.

Vi tog spørgsmålet med til kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, Tim Jeppesen, der lige havde forladt et møde med kommunens kriseberedskab. Her følges der hele tiden op på, hvordan de forskellige udfordringer, som coronakrisen byder på, skal gribes an.

Han fortæller, at Kerteminde Kommune netop har fået en instruks for, hvordan rengøringsniveauet skal være på de offentlige toiletter. Derfor går park- og vejafdelingen nu i gang med at lægge en plan for, hvordan toiletterne kan blive gjort rene.

- Park og Vej skal nu finde ud af, hvad ressourcetrækket skal være. Udfordringen er, at det skal gøres rent to gange om dagen, og det gælder også lørdag og søndag. Der har Park og Vej ikke været vant til at stille ressourcer til rådighed.

- Det er derfor også muligt, at vi finder ud af, at de ressourcer har vi ikke. I den situation laver vi en prioritering, så vi delvist kan åbne, siger Tim Jeppesen og tilføjer, at det derfor vil være nogle udvalgte toiletter, der bliver genåbnet.

Da 0. - 5. skoleklasserne vendte tilbage til skolerne midt i april, skulle skoleklasserne være ude så meget som muligt. Det betød, at skolerne fik en nøgle til de offentlige toiletter, så det var muligt at komme på toilettet.

- Vi var nødt til at sende skoleklasserne ud for at kunne overholde afstandskravene, og derfor fik vores medarbejdere en instruks med, hvordan de rengør toiletterne. Det kan vi bare ikke gøre med borgerne på samme måde.

Det er lige nu kommunaldirektørens håb, at der vil være flere offentlige toiletter, der kan åbne i løbet af uge 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce