Annonce
Odense

En læser får svar: Hvorfor har teststedet på rådhuset ikke taget hensyn til ældre og handicappede?

- jeg undrer mig over at man ikke tager hensyn til ældre og handicappede ved det nye teststed på rådhuset, skriver en læser. Men der er taget hensyn, fortæller driftsdirektør. Man skal bare ikke stille sig op i den normale kø. Det kan man læse mere om herunder. Arkivfoto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
En læser på 84 år kan ikke forcere trapperne på rådhuset med sin rollator, når hun skal testes for corona. Hvorfor er der ikke tænkt på det, spørger hun. Men det er der, lyder svaret.

Odense: Rosa Larsen, 84 år, undrer sig over, at man ikke tager hensyn til ældre og handicappede, der skal coronatestet på rådhuset.

Stedet er ellers udpeget som et af de få handicapvenlige teststeder, men alligevel er der trapper, "jeg som rollatorbruger ikke kan forcere ved egen hjælp", skriver hun til Fyens Stiftstidende.

- Jeg er ganske vist vaccineret, men har af og til behov for en test alligevel. Hvis jeg vælger at tage på Billedskærervej (som er handicapvenlig, red.), skal jeg med to busser ud og vice versa. Det er temmelig besværligt, når man er 84 og ikke helt frisk mere, skriver hun.

Annonce


Ældre og handicappede skal altså ikke stille sig op i den kø af folk, der står og venter på at blive testet.

Lars Bladt, driftsdirektør Carelink


Men der er skam tænkt på de ældre og de handicappede, forsikrer Lars Bladt. driftsdirektør i Carelink, da vi ringer for at få svar på spørgsmålet:

- Jeg har selv stået dernede på et tidspunkt, hvor der kom en kørende på sin el-scooter, som var godt utilfreds. Men der er selvfølgelig en særlig handicap-indgang. For at bruge den kræves det imidlertid, at man får fat i en rådhusvagt, som så lukker en ind på siden af bygningen, hvor der er en rampe, siger han.

- Ældre og handicappede skal altså ikke stille sig op i den kø af folk, der står og venter på at blive testet. De skal i stedet henvende sig til personalet, som hvis de skulle ind på rådhuset almindeligt. Så bliver de lukket ind og hjulpet op via rampen, siger Lars Bladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce