Annonce
Odense

En læser får svar: Hvorfor er der græs mellem letbaneskinnerne?

Læser Karsten Andersen kom forbi Campusvej og studsede over, at dette syn mødte ham. Odense Letbane oplyser, at der her er tale om en midlertidig løsning, men det vil ikke være et særsyn at se græs imellem letbaneskinnerne. Foto: Karsten Andersen
En læser har undret sig over, hvorfor der er jord og ukrudt mellem skinnerne på letbanen. Vi har fået et svar fra Odense Letbane.
Annonce

Odense: Hvad er det, der foregår mellem skinnerne i forbindelse med letbanearbejdet? Det spørger Fyens Stiftstidende-læser Karsten Andersen om.

Der er tale om en midlertidig løsning, oplyser Odense Letbane i et skriftligt svar til avisen. Det, der ses på billedet fra Campusvej, er noget så simpelt som jord med ukrudt i. Og det tjener faktisk et formål. Det er den spanske hovedentreprenør på letbanen, Comsa, der har lagt jord på det pågældende område. Det er for at beskytte de sensorer, der ligger mellem skinnerne og som skal registrere togets kørsel.

På sigt vil alle letbanens spor blive belagt med enten jord og græs eller en belægning bestående af fliser eller beton. Indtil da står løsningen på jordbunker for at beskytte sensorerne.

Det er dog meningen, at de endelige løsninger – enten en belægning eller græs – også skal tjene et æstetisk formål, og at letbanen kører i vejareal. Det betyder, at biler og cykler i lyskryds og ved udkørsler kører over sporene, når der er fri bane for letbanen. Derfor, lyder svaret fra Odense Letbane, skal skinnerne flugte med vejen.

Desuden er det bestemt i lokalplanen for letbanen, at der plantes to nye træer for hvert træ, der er blevet fældet i forbindelse med letbanearbejdet. Det sker som et led i ambitionen om at gøre Odense til en grøn by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce