Annonce
Kerteminde

En læser får svar: Hvorfor er den nye sti langs med Great Northern total groet til af tjørne og tidsler?

For de golfspillende læsere, er der en ekstra gevinst ved at tage en aftentur ad den overbegroede sti langs med golfbanen. Fyens Stiftstidende udesendte fandt nemlig flere udmærkede golfbolde på stien. Foto: Peter Ammitzbøll
Den nye sti langs golfbanen vil snart være farbar, lover formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, der vil sætte kommunens folk i sving.

Kerteminde: Læser Morten Pedersen har læst historien om, at der efter otte års venten endelig er etableret en sti fra Over Kærby langs med golbanen Great Northern og ned forbi søerne i Sybergland.

Men - påpeger den kvikke læser. Den nye sti er jo slet ikke farbar.

- Den sidste tredjedel langs nordsiden af golfbanen er totalt groet til af tjørnebuske, meter høje tidsler og brændenælder, skriver Morten Pedersen.

Fyens Stiftstidende drog straks i marken for at undersøge, om den nye sti virkelig er så ufremkommelig.

Morten Pedersen har fuldstændig ret.

Der er dele af den nye sti, der er svært overgroet - jungle-agtig er et ord, der trænger sig på. Specielt på stykket de cirka 1,5 kilometer fra Over Kærby ned langs med golfbanen, vil avisens udsendte på det kraftigste anbefale, at læserne tager en benzin-drevet buskrydder med på turen.

Annonce

Stien endte blindt

Men hvorfor er den nye sti total groet til af tjørne og tidsler, nu hvor den lige er åbnet?

Avisen sendte spørgsmålet videre til formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.

- Det var den del af stien, som golfbanen skulle etablere. Det var meningen, at det skulle være en trampesti, og den skulle holdes, ved at man tramper på den, siger Jesper Hempler.

Men fordi kommunen har været flere år om at etablere fortsættelsen af stien rundt om Sybergland, er der ingen, der har gået på den, fordi den har været blind.

- Den har bare fået lov til at gro til. Men nu vil jeg mene, at vi som kommune har et ansvar for at holde den fremover. Og det ansvar vil vi påtage os, siger Jesper Hempler, der lover, at han med det samme vil tage fat i kommunens folk og sørge for, at der bliver skabt vej igennem vildnisset.

Annonce

Næsten i mål

Tør du sætte et tidspunkt på, hvornår stien er farbar?

- Jeg kan blive lidt nervøs for, at der nu er gået totalt ferie i den. Men jeg vil forsøge at se, hvad jeg kan gøre nu og her, lige inden jeg selv går på ferie. Måske jeg kan få fat på nogen folk, der kan se på de tingene inden for de næste uger, for ellers er vi henne i august, og det vil jo være ærgerligt, fortæller Jesper Hempler, der slet ikke er overrasket over interessen for den nye sti.


Jeg synes faktisk, det er et fantastisk område, vi har fået skabt.

Jesper Hempler


- Jeg går af og til selv i Sybergland, og jeg har tit mødt folk, der har spurgt: "Hvornår er det, vi kan komme hele vejen rundt".  Derfor er jeg glad for, at vi nu er lige ved at være i mål med Sybergland, for det har godt nok været noget af en opgave.

- Nu mangler vi kun to fugleskjul i Sybergland, de er jo også en del af det her stisystem. Dem har vi ikke fået etableret endnu, men pengene er der, og de bliver lavet indenfor overskuelig fremtid.

Kan du sætte et tidspunkt på, hvornår Sybergland er færdig?

- Ha, ha, nej. Det tør jeg simpelthen ikke. Jeg har flere gange proklameret, at nu er vi der, og så er der alligevel sket et eller andet. Men jeg synes faktisk, det er et fantastisk område, vi har fået skabt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce