Annonce
Kerteminde

En læser får svar: Hvor mange gartnere kan man få for en konsulent?

Her er det en bænk nedenfor Møllebakken ved Nordstranden, hvor ukrudtet har fået lov til at vokse. Foto: Mille Tindal Thomsen
Svaret er både superlet og så alligevel ikke helt, forklarer formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.
Annonce

Kerteminde: Mens ukrudtet vokser lystigt, fortsætter Kerteminde Kommune med at ansætte konsulenter. Senest har byrådet besluttet, at der skal hentes hjælp udefra til at gennemgå miljøgodkendelserne til virksomhederne på Lindø.

Men hvis man nu undlod at ansætte alle de konsulenter, kunne man så ikke bruge pengene på at passe alle de grønne områder. Eller som Irene Christophorou fra Kerteminde har skrevet og spurgt redaktionen om: Hvor mange gartnere kan man få for en konsulent?

Her på redaktionen har vi fluks sendt spørgsmålet videre til formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF).


- Det kunne være bedre. Men de er da begyndt at slå kanterne, så det ser da lidt bedre ud, end det gjorde sidste år, der var det helt kaotisk.

Irene Christophorou


- Det er jo et af den slags spørgsmål, der på den ene side er superlet. Det er jo bare at se, hvad vi bruger på konsulenthonorar, og så kan man regne det om til, hvad man kan få. Men så kunne vi ikke få de konsulentydelser, vi bruger. Og nogle af de ydelser, vi får, er jo blandt andet, fordi vi ikke længere har de funktioner i Kerteminde Kommune, og derfor er vi nødt til at gå ud og hente dem nogle andre steder. Så derfor er spørgsmålet ikke helt så enkelt, forklarer Jesper Hempler.

Annonce

Hvad er en konsulentydelse?

Ved du,  hvor mange penge Kerteminde Kommune bruger til konsulentydelser?

- Nej, men nu har vi bedt om at få en årlig afrapportering af konsulentydelser. Men allerede der var vi ude i problemer, for hvad er en konsulentydelse, og hvordan skal den gøres op. Hvis en dagtilbudsleder skal have lavet en folder til sin vuggestue ude i byen, er det så en konsulentydelse?

Er du tilfreds med den tilstand, Kertemindes grønne områder er i?

- Jeg tror generelt, at mange af dem er i en fornuftig tilstand. Men man kan altid diskutere, hvordan standarden skal være.

Annonce

Grønne områder forskønner byen

Da Fyens Stiftstidende ringer Irene Christophorou op og spørger, hvad hun synes om kommunens grønne områder, er svaret:

- Det kunne være bedre. Men de er da begyndt at slå kanterne, så det ser da lidt bedre ud, end det gjorde sidste år, der var det helt kaotisk. Men pointen med spørgsmålet er altså, hvordan de prioriterer de penge, vi betaler i skat. Skal de bruges til konsulenter, eller kunne de dække en grøn medarbejder, der kunne ordne bede og slå græs, forklarer Irene Christophorou.

- Grønne områder forskønner byen, og konsulenter er temmelig dyre, så der kunne måske prioriteres anderledes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce