Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Hvor mange gange har der stået en fotovogn i dødskrydset ved Bogense?

Det seneste år har der ikke stået en fotovogn på strækningen omkring søndagens trafikulykke syd for Bogense, hvor tre personer mistede livet. Arkivfoto: Michael Bager
Flere naboer til ulykken søndag aften ved Bogense, som kostede tre mennesker livet, har fortalt om, at der køres alt for stærkt på strækningen. Men kommunens fartmålinger har ikke givet anledning til, at politiets fotovogn inden for det seneste år har stået der, fortæller vicepolitiinspektør.

Bogense: Søren Kleberg har stillet redaktionen et spørgsmål, der relaterer sig direkte til søndagens tragiske trafikulykke syd for Bogense.

Han skriver til avisen: "T-krydset er åbenbart en kendt “sort plet” der står for sanering, men hvor tit har fotovognen været på stedet i år?". Det har vi bedt Sten Sørensen, vicepolitiinspektør og afdelingsleder for færdselspolitiet på Fyn, om at svare på:

- Der har ikke holdt nogen fotovogn og målt på fart på den strækning inden for det seneste år. Men de såkaldte mastra-målinger med to ledninger, der ligger ved siden af hinanden henover vejen, bliver foretaget af alle kommuner i Danmark på alle veje, og de er også blevet foretaget deroppe på Odensevej. Det er ud fra dem, vi finder ud af, hvor der mon bliver kørt for stærkt henne, og så finder vi de steder, vi sætter ind.

Annonce


Der er intet deroppe, der viser, at der skulle være kørt for hurtigt. Så vi har ingen indikationer på, at der skulle være kørt hurtigt på den strækning.

Vicepolitiinspektør Sten Sørensen, Fyns Politi


Og, fortæller Sten Sørensen, de målinger har ikke givet grundlag for at opstille en fotovogn.

- Der er intet deroppe, der viser, at der skulle være kørt for hurtigt. Så vi har ingen indikationer på, at der skulle være kørt hurtigt på den strækning.

- Når du siger, at der intet er deroppe, der viser, at der bliver kørt for stærkt, vil det så sige, at mastramålingerne ikke har vist nogen som helst, der kører for stærkt?

- Der er kun ganske få. Ganske, ganske få, og det slet ikke med så stor en procentvis overskridelse, som ham fra i søndags nok har kørt. Så der er ingen indikationer på, at vi skulle have holdt deroppe og målt, fortæller Sten Sørensen og forklarer:

- Og det er simpelthen på baggrund af mastramålingerne, at man tilrettelægger hele politiets indsats på det her område. Hvor kører man for hurtigt henne, og det vil så være de steder, der er farlige. Så det er, kan man sige, en god forklaring på, hvorfor vi faktisk ikke har holdt deroppe.

Stop spritbilister

Derudover, nævner Sten Sørensen, har man i  den forholdsvis nye mulighed "Bestil en betjent" på politiets hjemmeside - næsten - heller ikke modtaget nogen anmeldelser om, at strækningen skulle være præget af for høj fart.

- Hvis man som borger synes, at der bliver kørt for stærkt et bestemt sted, så kan man bede om en ATK-indsats (en fotovogn, red.) inde på politiets hjemmeside. Det ryger ned til færdselsafdelingen, og så kommer vi ud og kigger, når det er. Og der har der kun inden for det sidste halvandet år været én eneste henvendelse fra det område.

Den ene henvendelse kom fredag aften, altså to døgn før ulykken.

- Så det, jeg egentlig konkluderer, er, at uanset hvor meget viden og statistik vi har, kan vi aldrig gardere os imod såkaldte vanvidsbilister. Når det er noget med al for høj fart og alkohol, kan vi som politi jo kun appellere til, at vi hjælper med at opdrage hinanden. At vi ikke sætter os ind i en bil, hvor chaufføren har drukket, og at man ringer til politiet, hvis man har viden om en beruset chauffør.

- Giver søndagens ulykke anledning til et øget fokus eller en større indsats på strækningen?

- Nej, umiddelbart ikke, for som sagt, hvis man har med vanvidsbilister at gøre, så kunne det her jo have foregået hvor som helst, og så havde det jo været lige meget, at man havde holdt med en ATK-bil. Men nu kommer vi så derop på vanlig vis, om man vil, på grund af henvendelsen i Bestil en betjent.

Her skete sammenstødet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce