Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Hvor er vores lokale politistation henne?

Billedet er fra et besøg af politiassistent Dan Sejer og det rullende politikontor i Bogense i november 2018. Arkivfoto: Mads Frederik Jørgensen
En læser har henvendt sig med en undren over, hvad der er blevet af det lokale politi på Nordfyn og om lokale politibetjente, der kendte deres "lus på gangene" kunne have hindret en tragisk trafikulykke som den syd for Bogense for to uger siden.
Annonce

Nordfyn: - Hvor er vores lokale politistation henne? Hvis vi havde tre-fire lokale betjente, der kendte deres lus på gangene, kunne man måske have undgået sådan en ulykke, som den vi så i går (den 28/6., red.).

Sådan spørger læseren Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen under redaktionens side "Spørg redaktionen", og vi har sendt spørgsmålet videre til Christian Rasmussen, politiinspektør ved Fyns Politi:

- Jeg tænker ikke, at man kan lave sådan en sammenkobling. Det er to forskellige ting. Det ene det er vanvidskørsel, som vi har fokus på i Fyns Politi. Vi har faktisk haft en indsats i juni måned netop på det område, hvor vi fandt 19 bilister, som blev taget og betinget frataget deres kørekort. Så det er noget, vi har stort fokus på at komme til livs, men det er også et sted, hvor vi har brug for borgerne til at tage fat i de personer, der laver den slags vanvidskørsel. Det kan være, at man er lige ved at stige ombord i sådan en bil, eller at man er pårørende til en af dem, der kører stærkt. Og der har vi brug for hjælp til at få stoppet det her.

Kører I stadig rundt med mobile "politikontorer", eller hvad er der blevet af dem?

- De findes stadig. I 2019 havde vi den mobile politistation forbi Nordfyns Kommune 11 gange. Vi har så midlertidigt været nødt til at tage dem ud af indsats i forbindelse med Covid-19, ligesom så mange andre ting har været lukket ned. Og der overvejer vi i øjeblikket, hvornår vi kan starte op igen. Det skal jo give mening for borgerne og være trygt at komme til os i den form også.

- Så vi vurderer løbende på, om vi kan sætte den indsats i gang igen, for den er vigtig for os. Vi har en mere analysebaseret tilgang i dag, end vi havde for år tilbage, og der er det mobile politikontor en del af det at sætte ind der, hvor skoen trykker, eller hvor vi har brug for at komme i dialog med borgerne. Det formål bruger vi den aktivt til.


Det mobile politikontor er en del af det at sætte ind der, hvor skoen trykker, eller hvor vi har brug for at komme i dialog med borgerne.

Christian Rasmussen, politiinspektør ved Fyns Politi


I har tidligere haft træffetider i en såkaldt politibutik i Søndersø - har I stadig det?

- Vi har stadig en politibutik i Søndersø, hvor vi har åbent første torsdag i måneden fra 15-17. Der er vi til stede og klar til at tale med alle, der har lyst til det.

Er det tilstrækkeligt med to timer én gang om måneden?

- Man kan jo altid ringe til os på 114, hvis man har noget, man tænker, at man skal tale med politiet om - det skal man jo ikke vente med, til der er åbent i en politibutik. Man kan også skrive til os, og man kan i øvrigt også bestille en betjent, hvis man ønsker en færdselsbetjent i et bestemt område. Så jeg tænker, at vi er tilgængelige på mange platforme, og det er i virkeligheden nok også der, hvor vi har udviklet os rigtig meget i forhold til førhen, hvor vi var til stede ét specifikt sted. I dag er der mange måder at fange os på.

Hvordan ser det ud med responstiden, efter at den lokale, nordfynske politistation lukkede i 2016?

- Vores udrykningstid (responstid) er generelt kortere nu, end dengang vi havde lokale politistationer, men jeg tænker ikke, at responstidernes udvikling har direkte sammenhæng med, at vi fjernede nærpolitistationer. Det, som jeg gerne vil fremhæve igen, er den analysebaserede tilgang til, hvor vi skal være til stede. Den tilgang gør, at vi generelt er hurtigere til stede i dag, når borgerne har brug for politiet nu og her. Det er det, responstiderne siger noget om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce