Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Hvad med os bropendlere her i coronakrisen?

Martin Gertsen har skrevet til redaktionen. Han undrer sig over, hvordan han står i forhold til den pendleraftale, han har med Sund & Bælt. Fotos: Privat, Michael Bager
Kan man få sin pendleraftale til Storebæltsbroen refunderet, når man arbejder hjemmefra? Fyens Stiftstidende har fået svar til en læser.

Opdateret den 4. maj klokken 14.45: Martin Gertsen henvendte sig til Fyens Stiftstidende igen, da hans pendlerrabat ikke så ud til at gælde, fordi han arbejder hjemmefra. Afsnittet samt Sund & Bælts svar er indsat nederst i artiklen.

Hver dag plejer Martin Gertsen at sætte sig ind i sin bil og køre fra hjemmet i Ullerslev til sin arbejdsplads i Slagelse.

Men de seneste fem uger har han – som så mange andre – arbejdet hjemmefra. Dermed skal han ikke længere køre de omkring 50 kilometer hver vej på arbejde. Og frem for alt skal han ikke over Storebæltsbroen.

Men han har en pendleraftale med Storebæltsbroen, så han for et fast beløb hver måned kan komme til og fra arbejde. Den seneste måned har der dog ikke været brug for den, og derfor har Martin Gertsen skrevet til Fyens Stiftstidende med sit problem.

For kan man som pendler få penge tilbage fra Storebæltsbroen, når man ikke bruger sit abonnement?

Han har selv forsøgt at forhøre sig om muligheden for at få penge tilbage for den pendleraftale, han hver måned betaler til, men foreløbig uden svar.

- Det har været lidt frustrerende, at jeg ikke kunne få svar på, hvordan jeg som pendler skulle gøre. Jeg betaler jo stadig til aftalen, siger Martin Gertsen.

Men hvis det er et problem, hvorfor har du så ikke opsagt aftalen, mens du arbejder hjemme og dermed ikke skal bruge den?

- Fordi det vil blive for dyrt, når jeg igen skal bruge den. Det tager lang tid at oprette den igen, og hvis jeg bare en uge skal køre over broen til normal takst, så vil det overstige det månedlige beløb for aftalen, siger Martin Gertsen.

Annonce

Gode nyheder fra Storebælt

Fyens Stiftstidende har kontaktet Sund & Bælt, der tager sig af Storebæltsbroen. De skriver i en mail, at abonnementet refunderes, hvis det ikke bruges.

- Pendlernes abonnement tilpasses helt automatisk. Når en pendler ikke bruger sin pendleraftale på Storebælt, refunderer vi hele pendlerbeløbet den efterkommende måned. Derfor har vi ikke gjort noget ekstraordinært for at informere pendlerkunderne, skriver Sund & Bælt og tilføjer, at det desuden er muligt at sætte sit abonnement på pause.

- Pendlere kan også selv sætte deres abonnement på pause på et hvilket som helst tidspunkt, hvis de ikke benytter det. Det koster ikke noget, og det kan sættes på pause uden hensyntagen til en bestemt dag i måneden. Mange af vores kunder har benyttet sig af dette i den seneste tid, skriver Sund & Bælt.

Det er gode nyheder for Martin Gertsen.

- Jamen, det er da super dejligt, siger han og tilføjer, at han dog godt ville have haft besked om det, inden han skrev til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Hvad med den 12. måned gratis?

Efter artiklens publicering har Martin Gertsen henvendt sig til Fyens Stiftstidende igen. Han er nemlig i tvivl om, hvorvidt han stadig vil kunne få den pendlerrabat, han sædvanligvis får. Mere præcist gælder det, at man får den 12. måned gratis, hvis man i de forgangne 11 måneder har rejst nok gange.

Fyens Stiftstidende har kontaktet Sund & Bælt endnu engang, og de oplyser, at det for de flestes vedkommende vil være muligt fortsat at få den 12. måned gratis.

- Flertallet af vores pendlere vil på trods af en måneds hjemmearbejde fortsat kunne opretholde at få 12. måned gratis, da det kun kræver, at man har kørt i gennemsnit 14 ture – svarende til 7 gange retur over broen – på en måned i 11 måneder. Altså kan turene godt køres på 10 måneder ud af de 11, mens man den 11. måned ikke kører over broen, skriver de.

Annonce

Ændret forskudsopgørelse

En anden ting, der bliver påvirket af den nuværende situation med hjemmearbejde, er Martin Gertsens fradrag. For kørselsfradraget tæller både kørte kilometer over 24 kilometer og udgiften til broen. Derfor har Martin Gertsen været inde og rette i forskudsopgørelsen.

- Hvis jeg ikke gjorde det, ville jeg ende med et skattesmæk på omkring 3000 for hver måned, det her varer ved, siger han.

Foreløbig regner Martin Gertsen med at arbejde hjemme en uge endnu, men det kan hurtigt ændre sig, alt efter hvad myndighederne anbefaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce