Annonce
Middelfart

En læser får svar: Hvad er status på de midlertidige ungdomsboliger?

Læser Lars Thestrup har via avisens spørgsmåls-værktøj Hearken spurgt, hvad status på de midlertidige ungdomsboliger ved jernbanen i Middelfart er. Har du et spørgsmål, du gerne vil have redaktionens hjælp til at finde svar på, kan du stille det via formularen i bunden af artiklerne fra Middelfart på fyens.dk. Arkivfoto: Daniel Kofoed
- Projektet har stadig høj prioritet, lyder det fra Middelfart Kommune, som forklarer, at udbudsprocessen er mere kompliceret end normalt, fordi der er tale om midlertidige boliger.

Middelfart: Det er efterhånden to år siden, at flere af byens unge efterlyste ungdomsboliger - et ønske, som Middelfart Kommune hørte og straks gik i gang med at undersøge muligheden for at imødekomme. Et 11.000 kvadratmeter stort område ved baneområdet blev hurtigt drømmen, og i sensommeren 2019 købte kommunen grunden af DSB. Men siden er der ikke sket ret meget.

Og det har fået læser Lars Thestrup til at spørge, hvad status egentlig er - og hvornår ungdomsboligerne kommer til Middelfart. Spørgsmålet har han stillet via avisens digitale værktøj Hearken på fyens.dk.

Det kan byplanlægger i Middelfart Kommune, Jacob Kloch, svare på. For selv om der ikke er sket noget på grunden, siden kommunen købte den for snart et år siden, har arbejdet med at gøre de midlertidige ungdomsboliger til virkelighed ikke stået stille.

- Der er ikke lavet en køreplan for projektet endnu, men vi vil gerne have de her studieboliger ud over rampen, og derfor skal vi have kigget nærmere på det i efteråret. Det er ikke os (Middelfart Kommune, red.), der kommer til at bygge. Der skal laves et udbud, forklarer han og fortsætter:

- Og det udbud finpudser vi stadig på. Der skal være en vis volumen til (af ungdomsboliger, red.), så det også bliver interessant at bo der. Vi skal også finde ud af, hvordan det skal udformes, for at det er interessant at byde ind på.

Samtidig er kommunen ved at finde ud af, hvad der udover ungdomsboligerne skal være på grunden.

I købte grunden for snart et år siden - hvorfor tager det så lang tid?

- Det er der flere årsager til. Vi startede ud med tankerne (om de midlertidige ungdomsboliger, red.) i foråret sidste år, og da arealet ved banen blev udbudt, koncentrerede vi os om det. Men vi har også skullet udbyde andre ting, som parcellerne på Akelejehaven ved Falstervej. Og så er vi samtidig underlagt nogle andre bestemmelser, fordi vi gerne vil udbyde boliger, som kan være der midlertidigt. Vi er interesserede i at skaffe nogle boliger, som er interessante at bo i, og det er mere juridisk kompliceret end normalt, lyder forklaringen fra Jacob Kloch, som tilføjer:

-  Projektet har stadig høj prioritet, men udbuddet er ikke et helt almindeligt udbud.

Ifølge Jacob Kloch er det endnu ikke på plads, hvor mange studieboliger, der skal bygges. Men det bliver ikke 100 og heller ikke bare et par stykker, men et sted derimellem.


Der er ikke lavet en køreplan for projektet endnu, men vi vil gerne have de her studieboliger ud over rampen, og derfor skal vi have kigget nærmere på det i efteråret.

Jacob Kloch, byplanlægger i Middelfart Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce