Annonce
Fyn

En læser får svar: Hop bare i sommerhusets pool

Svømmehallerne er vi endnu forment adgang til, men ifølge professor Hans Jørn Kolmos skulle der ikke være noget i vejen for at hoppe i poolen i et sommerhus. Arkivfoto: Louise Koustrup
Er det sikkert at hoppe i poolen i sommerhuset? Det får en læser svar på her.
Annonce

Mens det igen er muligt at spille fodbold, og Superligaen er genoptaget, er det kun 41 udvalgte elitesvømmere, som må hoppe i klorvandet.

Alle andre - deriblandt motionister og vandhunde - må holde sig på land, for svømmehallerne har endnu ikke fået grønt lys til at åbne.

Det har fået Susanne Møller Duus til at sende os disse spørgsmål: Kan coronavirus overleve i klorvand? Hvis man lejer et sommerhus med lille indendørs pool, kan der så være virus i vandet?

Hans Jørn Kolmos, der er professor ved Forskningsenheden for Klinisk Mikrobiologi ved SDU, giver ikke corona-virus mange chancer for at overleve og dermed føre smitte videre i klorvand.

- Det vil være usandsynligt, siger Hans Jørn Kolmos og siger, at det naturligvis afhænger af, hvor meget corona-virus der er i vandet.

- Men man klorerer jo netop vandet for at undgå virus – blandt andet diarre-fremkaldende virus – og bakterier. Corona-virus er ikke mere vanskelig at fjerne end alle andre mikroorganismer, så det der er der ingen problemer i. Det kan de gøre fuldstændig trygt.

Annonce

Regler opfyldt

- Fordi virus bliver udvandet?

- For det første bliver det fortyndet helt enormt. Og for det andet er det, der er tilbage, vil blive inaktivt, fordi det møder klor i vandet. Så for så vidt, at svømmebadet er ordentligt kloreret efter forskrifterne, udgør det overhovedet ingen risiko, siger Hans Jørn Kolmos og understreger, at det er en forudsætning, at vandet i bassinet bliver renset efter reglerne.

- Det skal selvfølgelig være vedligeholdt ordentligt, og det skal opfylde specifikationerne. Hvis det gør det, er der ingen problemer.

Det betyder også, at det ikke er smitterisiko i selve bassinerne, der er årsagen til, at svømmehallerne endnu er lukket land.

- Det, at man går på kanten og klæder om i et omklædningsrum, hvor man er tæt på hinanden, kan være et problem. Det er ikke selve det, at man hopper i vandet. Det vil jeg anse som værende den mindste risiko.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce