Annonce
Spørg os om corona

En læser får svar: Fejringen af sølvbryllupper var i forvejen ved at være umoderne - og så kom coronaen

Morgenblæserne: John Olsen på trompet og Niels Martin Møller på Cornet i deres fineste stads. Foto: John Olsen
En læser har spurgt, hvor mange man må være til morgenmusik i forbindelse med sølvbryllup? Ti, svarer sølvbryllupsmusiker John Olsen, der fortæller, at mange alligevel hellere vil rejse end fejre dagen med en fest. Politiet har dog opdateret retningslinjerne, og private haver er undtaget fra forbuddet.

Opdatering: Rigspolitiet har efter interviewet med John Olsen opdateret deres retningslinjer og præciseret, at både private boliger og haver i tilknytning til boligerne er undtaget fra forsamlingsforbuddet. Det er altså ikke ulovligt at være flere end 10 til morgensang i en privat have.

Politiet opfordrer dog til, at man aflyser planlagte sammenkomster med flere end 10 personer. Og at man også i private hjem og haver følger anbefalingerne om afstand og hygiejne.

Hvor mange må man være udenfor til et sølvbryllup i et parcelhuskvarter om morgenen med musik? Og hvor mange inden for i privaten bagefter?, spørger Allan Knakkergaard Villumsen.

Fyens.dk har sendt spørgsmålet videre til sølvbryllupsmusiker John Olsen fra duoen Morgenblæserne, der har vækket talrige sølvbrudepar.

- Vi holder os til Sundhedsstyrelsens regler, så vi har sagt, at hvis vi skal ud og spille, må der maksimalt være 10. Vi er ikke interesseret i at få en bøde på 2500 kroner. Men de fleste har aflyst.

- Hvor mange har aflyst morgenmusikken?

- 5-10 stykker. De siger, de vil holde det på et andet tidspunkt. Tit er det jo også guldbryllupper, og de tør simpelthen ikke.

- Går folk indenfor og drikker kaffe efter morgenmusikken?

- De fleste går faktisk ikke med ind. De står og drikker kaffe udenfor. Folk holder meget lav profil.

- Er det populært at fejre bryllups-mærkedage med musik?

- Ikke så meget mere. Jeg tror, det er blevet mere almindeligt, at man rejser med sin nærmeste familie et eller andet sted hen i stedet. Traditionerne er under pres.

- Lever du af at spille morgenmusik?

- Nej. Jeg er musiker, men det er ikke morgenmusikken, jeg lever af. Det er sådan en slags hobby. Selvfølgelig får jeg penge får det, men det er slet ikke noget, der kan gøre noget.

- Hvor mange gange har du spillet: "Det er så yndigt at følges ad"?

- Det har jeg gjort mange gange i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce